Grimm Vandekerckhove over 2013

We kennen hem nog niet, maar dat kan niet lang meer zo blijven. Want het jonge volkje dat weet waarover het praat, laat om de haverklap zijn naam vallen : Grimm Vandekerckhove.  Hij is het die ‘Subaru’ van  Philip James McGoldrick van beelden voorzag.  Hij is het die al wel eens achter de camera staat als Gilles Coulier en Pieter Dirkx een clip draaien. Hij is van beelden doordrongen, van beelden bezeten, wellicht van beelden gemaakt.  Hij heeft een eigen fotoblog en iedereen die van beelden houdt is vol van hem en zijn beelden.  Zijn grimmige klinkende voornaam schrijft hij wel eens met twee hoofdletters, GRimm.  Waar dan de voorkeur voor donkere beelden in moet zitten.  Zou het kunnen dat deze jongeman dweept met Nicolas Karakatsanis?

Wij legden hem onze vragen voor.  Hij gaf ons zijn antwoorden.  We plukten ongevraagd zijn foto van zijn facebook.

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Goh, ik hoop dat we kunnen verder werken aan Dolores Bouckaert haar film en dat er een paar mooie projecten mijn pad kruisen.

 

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

Bas Devos zijn film, Benny Vandendriessche’s ‘Drift’ en de nieuwe film van Pieter Van Hees.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Leni Huyghe en Emilie Verhamme zijn er twee om in de gaten te houden, Robin Pront natuurlijk. Maar er zit ook een goeie lichting documakers aan te komen met Sofie Benoot, Liesbeth de Ceulaer en Isabelle Tollenaere

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

 

Internationaal : Nicolas Karakatsanis, zonder twijfel !

 

Bekijk hier de site van Grimm

Terug naar de lijst

 

 

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …