Gisteren zakten meer dan 2000 bezoekers af naar DOCVILLE!

De derde DOCVILLE-dag van de 20e editie van het festival lokte meer dan 2000 bezoekers. Daarmee was 22 maart de drukste dag in de geschiedenis van DOCVILLE. Zowel de lezing van Nobelprijswinnaar Kip Thorne in samenwerking met het Instituut voor Theoretische Fysica van de KU Leuven als de uitverkochte wereldpremière van ‘Rupture’, de eerste film geproduceerd door BRUZZ, waren een gigantisch succes. Ook de première van ‘Paradigma’ deed het bijzonder goed. 

Voor de lezing van prof. Kip Thorne waren meer dan 700 mensen live aanwezig, en zo’n 450 unieke bezoekers volgden de livestream. Ook de komende dagen volgen er nog een pak uitverkochte premières, waaronder de Belgische docu’s’ Under the Surface’, ‘This is my Moment’ en ‘Corpus’.

DOCVILLE heeft dit jaar opnieuw een bijzondere focus op kinderen en wetenschap. Dit weekend staat 30CC/Wagehuys 100 procent in het teken van ScienceVille voor Kinderen.

Zowel in de zalen (documentaires, shows, …) als in en rond het Wagehuys is het ontdekken geblazen: workshops, doorlopende activiteiten; waar je ook kijkt, valt er iets te experimenteren.

ScienceVille voor kinderen bevat activiteiten voor kinderen van zes tot twaalf jaar oud. Mis zeker niet de openingsfilm Brussels Wild: de Terugkeer van de Roeken, een boeiende documentaire op kindermaat, gevolgd door een heuse kinderreceptie!

 

Check Also

Bioscoopjournaal: Regisseur Adil El Arbi over ‘Bad Boys Ride or Die’!

Deze maand gingen we in gesprek met regisseur Adil El Arbi over de nieuwe Bad …