Gilles De Schryver is peter van Jeugdfilmfestival

Naar jaarlijkse gewoonte vraagt Het Jeugdfilmfestival aan een bekende Vlaming om het meter – of peterschap van het festival waar te nemen. Dit jaar neemt Gilles De Schryver deze eerbare fakkel over van Nathalie Meskens, die vorig jaar met verve het belang van de Europese jeugdfilm heeft verdedigd.

Gilles De Schryver speelt al jarenlang theater en was o.a. te zien in de filmsDe laatste zomer’, ‘Ben X’ en Turquaze’, maar kende in 2011 vooral zijn doorbraak dank zij zijn vertolking in ‘Code 37’ en ‘Hasta La Vista’. Kortom, Gilles is jong en hot bij de jeugd en de organisatoren van Het Jeugdfilmfestival zijn dan ook bijzonder trots Gilles als peter te mogen verwelkomen.

Als jonge acteur, onderkent De Schryver de noodzaak van kwalitatieve Europese jeugdfilms, omdat zij voor jonge kijklustigen een ongekende inspiratiebron vormen.

Gilles opent het festival in beide steden en maakte verschillende muzikale filmpjes samen met JEFF. Volg het mee op de facebookpagina of de website van Het Jeugdfilmfestival.

Lees ook :

Een interview met Gilles De Schryver (eind vorig jaar)

Check Also

Nabil Mallat over zijn rol in ‘Juliet’!

Nabil Mallat (Cool Abdoul, Patser) speelt in ‘Juliet’, een nieuwe reeks van Anke Blondé, aan …