Gilles Coulier zoekt acteurs!

Voor de nieuwe topreeks Beats of Love is het productiehuis De Wereldvrede samen met castingbureau Anntourage op zoek naar unieke jongeren (M/X) tussen 13 en 17 jaar!

Beats of Love vertelt in acht afleveringen het verhaal van vier tieners die het, onder leiding van hun ambitieuze “momager”, tot één van de meest succesvolle bands schoppen en op erg korte tijd razend bekend worden. Hun obsessie voor bekendheid, roem en erkenning zorgt er echter voor dat de jongens de teugels compleet verliezen en de groep genadeloos uit elkaar spat. Twintig jaar later hebben de vier geen contact meer en staan ze op een totaal andere plek in hun leven… maar dan klinkt de roep voor een reünieconcert plots luider dan ooit.

Beats of Love is een reeks, vol steengoede muziek, over de nood aan erkenning en de destructieve tol van de roem. De reeks werd geschreven door regisseur en producent Gilles Coulier, producent en acteur Gilles De Schryver, Janne Desmet, Chingiz Karibekov en Benny Vandendriessche.

Voor de jonge rollen zijn de makers nu op zoek naar jongeren ongeacht etniciteit of acteerervaring. Inschrijven kan hier.

De oudere cast voor deze erg ambitieuze serie is op dit ogenblik nog geheim.

“Na ‘War of The Worlds’ de internationale sci-fi reeks die ik in Engeland regisseerde, met o.a. Daisy Edgar-Jones en Gabriel Byrne, besliste ik om voor dit project terug naar Vlaanderen te komen. ‘Beats of Love’ wordt misschien wel mijn meest persoonlijke project, waar we nu bijna drie jaar aan bezig zijn. Ik ben niet op zoek naar doorwinterde acteurs, maar wel naar frisse, jonge koppen vol goesting en passie voor muziek, om samen aan de slag te gaan. We nemen erg veel tijd om met de gekozen acteurs naar de opnames toe te werken.” aldus Coulier over de casting oproep. 

Gilles Coulier werd in 2010 voor het eerst geselecteerd voor het filmfestival van Cannes met zijn afstudeerfilm IJsland en daarna ook met Mont Blanc in de officiële kortfilmcompetitie. In 2014 regisseerde Coulier de fictiereeks Bevergem voor Canvas die zeer positief werd onthaald. De opnames van zijn eerste langspeelfilm Cargo voltooide hij in 2016 en ook dit project kon rekenen op verschillende festivalselecties. Nadien regisseerde hij nog verschillende grote tv-reeksen waaronder De Dag voor Woestijnvis en de internationale co-productie War of the Worlds voor Canal+ en Disney+. Tijdens de eerste maanden van de pandemie co-produceerde hij ook de kortfilmreeks Lockdown voor Eén.

De Wereldvrede (Albatros, Roomies, Bevergem, War of The Worlds) is een onafhankelijk productiehuis opgericht door Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap in 2013 met een focus op uitdagende maar toegankelijke verhalen met een internationaal potentieel. Met meer dan 25 regisseurs en schrijvers zijn ze een thuis van en voor makers, met een gezonde mix van jonge en gevestigde namen.

Ben jij of ken je iemand die in aanmerking komt? Twijfel zeker niet en schrijf je in voor 7 april 2023. De opnames van Beats of Love staan gepland voor de zomer van 2024. 

Beats of Love is een productie van De Wereldvrede en VTM met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle en met de hulp van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Check Also

Casting call: jonge actrice voor nieuwe langspeelfilm van Frank Van Passel!

Voor de nieuwe langspeelfilm van Frank Van Passel, ‘Foley Man’, is castingbureau Anntourage op zoek …