Gesprek met Koen De Bouw en Sara De Roo op de set van ‘Brasserie Romantiek’.

Joël Vanhoebrouck mag dan nog geen bekende naam zijn bij het publiek, acteurs weten wie hij is. Zeker sinds hij met ‘Dubbelleven’ een spraakmakende serie afleverde voor de tv.  Hij draait al jaren mee in film- en tv-kringen. Dat verklaart wellicht waarom hij voor zijn langspeelfilmdebuut ‘Brasserie Romantiek’ zo’n ongelooflijk cast wist te strikken, waar onder meer Filip Peeters, Barbara Sarafian, Wouter Hendrickx, Axel Daeseleire en Anemone Valcke deel van uitmaken.  Een ensemblecast dus.

Maar als er twee mensen zijn binnen die cast die eigenlijk toch wel een beetje de hoofdrol spelen, dan zijn het Sara De Roo en Koen De Bouw.

Zij spelen twee mensen die de boot met mekaar een beetje gemist hebben, zoals Koen De Bouw het zo mooi zegt.  En dat klinkt redelijk tragisch, terwijl ‘Brasserie Romantiek’ een romantische komedie moet zijn, geschreven trouwens door Jean-Claude Van Rijckeghem, met de steun van Pat Van Beirs, hetzelfde duo dat eerder ook al ‘Aanrijding in Moscou’ schreef.

Koen heet Frank in de film en Sara is Pascaline.  Zij runt samen met haar man een restaurant.  Het is de avond van Valentijn en er wordt veel volk verwacht.

Pascaline lijkt, zoals gewoonlijk, alles perfect onder controle te hebben, tot heel onverwacht een man binnenkomt die 23 jaar geleden haar hart veel sneller deed slaan.  Maar toen verdween hij plots uit haar leven.  Blijkt dat ze nog altijd gevoelens voor hem koestert.

De film werd zowat helemaal opgenomen in de studio, in de gebouwen van Alfacam in Lint.  Het was daar buiten dat we tijdens een pauze met de acteurs konden praten. Bekijk hier het gesprek in twee filmpjes : (klik hieronder)

Koen & Sara

Sara & Koen

Bekijk het eerste bericht over ‘Brasserie Romantiek’ : Klik hier

We hadden ook al een reportage in ons bioscoopjournaal ‘Het Witte Doek’ in Cinevox : klik hier

Bekijk hier een gesprek met Sara De Roo over ‘Swooni’ : klik hier

Check Also

Op de première van De Club!

Vanaf 6 september kan je kijken naar De Club. Wij waren erbij toen de reeks …