Geruchten over ‘De Bende van Jan de Lichte’ met Matteo Simoni en Stef Aerts eindelijk officieel bevestigd!

Stef Aerts & Matteo Simoni
De prestigieuze VTM-reeks De Bende van Jan de Lichte met o.a. Matteo Simoni, zal binnenkort exclusief in België te bekijken zijn op Streamz. 
Het gonst al een tijdje van de geruchten over de lancering van De Bende van Jan de Lichte, maar eindelijk zijn ze bevestigd. Streamz werd vorige week al bevestigd door DPG Media en Telenet, maar nu volgt dus ook de officiële aankondiging van de eerste exclusieve Vlaamse titel op het streaming platform.

De Bende van Jan de Lichte is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis Paul Boon. In het Vlaanderen van de 18e eeuw wordt het arme volk onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte en zijn kompanen vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld.

Regisseurs Robin Pront (D’Ardennen) en Maarten Moerkerke (De 13 geboden) strikten een indrukwekkende cast voor de reeks. Matteo Simoni speelt de hoofdrol en zijn kompaan wordt gespeeld door Stef Aerts, ook in het echt en in Callboys vaak te zien aan elkaars zijde. Ook Charlotte Timmers (Studio Tarara), Anemone Valcke (Bevergem), Tom Van Dyck (Over Water) en Dirk Roofhooft (Clan) spelen mee. Daarnaast zijn er ook nog rollen voor o.a. Rik Verheye, Jeroen Perceval en Ruth Beeckmans.

“We kunnen ons geen betere reeks voorstellen om Streamz te lanceren”, zegt Peter Vindevogel de CEO van Streamz. “Matteo Simoni incarneert het titelpersonage in dit realistisch kostuumdrama met – voor Vlaanderen – ongeziene production value.” 

De reeks was reeds in het buitenland te zien als Thieves of the Wood en kreeg daar lovende reviews. De Bende van Jan de Lichte is een productie van Menuet in samenwerking met Proximus, het Mediafonds en Wallimage. De scenario’s zijn geschreven door Christophe Dirickx (Tabula Rasa) en Benjamin Sprengers (Beau Séjour). 

De serie zal eerst te bekijken zijn via Streamz en later bij VTM. Meer details over Streamz worden op 3 september bekendgemaakt, pre-registreren kan via join.streamz.be.  

Check Also

Mee op zee met ZODIAC!

Afgelopen week werd de kortfilm ZODIAC gedraaid op zee, voor de kust in Nieuwpoort. Fotograaf …