Gert Embrechts : eindelijk regisseur!

Hij staat al jaren in veel verschillende hoedanigheden op filmsets.  Al ten tijde van Peter Greenaway’s ‘8 ½ Women’ en van ‘Manneke Pis’ van Frank Van Passel was hij assistent op de set. Het was niet dat hij geen eigen ambities koesterde.  In 1992 had hij al een eigen kortfilm gedraaid met ‘Papa Fred’.  Maar het was vooral toen hij in 2002 de kortfilm ‘Vincent’ maakte, dat het duidelijk werd dat deze jongen voorbestemd was voor het grotere werk.  Grotere werk, dan hebben we het niet over het scenario van ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’, dat hij schreef voor de Nederlandse kaskraker.  Of over de regie hij deed voor tal van afleveringen van de tv-serie ‘Kinderen van Dewindt’.  Nee, zijn eerste langspeelfilm is klaar : ‘Allez, Eddy!’ heet ie.

Een film over het leven in het fictieve dorpje Langworp anno 1975.  Daar leeft iedereen mee met de exploten van Eddy Merckx in de Tour de France.  Ook het elfjarige jongetje Freddy, zoon van de plaatselijke slager.  Een jongetje dat zelden buiten komt, want hij lijdt aan een eigenaardige afwijking, waardoor hij niet voelt wanneer het tijd is voor de grote boodschap.  Een ongemak dat het zijn ouders ook niet meteen gemakkelijk vinden.  En ze houden de jongen dan ook zoveel mogelijk binnen.  Maar wanneer er een supermarkt in het dorp neerstrijkt en die een wielerwedstrijd organiseert voor schooljongens, is Freddy niet meer tegen te houden.  De hoofdprijs is immers een ontmoeting met Eddy Merckx.  Twee problemen voor Freddy : 1) zijn ouders zien de supermarkt als een bedreiging voor hun slagerij. Want ze verkopen er vlees in pakjes. 2) Freddy mag niet buitenkomen van zijn ouders en zeker al niet om te fietsen.

Hoe dat allemaal afloopt ziet u vanaf 28 maart in de bioscoop, in een film met Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Els Dottermans, de jonge Jelte Blommaert en Mathias Vergels.

Wij hadden al een gesprek met Gert Embrechts.  U kunt klikken op de vragen om de antwoorden te zien te krijgen.  En vanaf volgende week ziet u hier ook gesprekken met de acteurs :

– Wat voor een film hebt u gemaakt?

– Is het een autobiografische film?

– Hoe hebt u uw acteurs gevonden?

– Is er financiële druk?

– Is Gert Embrechts nu definitief regisseur?

En we hadden ook een gesprek met Peter Van den Begin.  Klik hieronder als je op de pagina met de vragen voor Peter wilt terechtkomen :

Interview Peter Van den Begin

Toen de filmploeg vorige zomer neerstreek in het pittoreske en prachtige dorpje Rozebeke, in de Zwalmstreek, toen was Cinevox er ook al bij en toen hadden we daar ook al gesprekken met cast en regisseur.  Klik hieronder om meer te zien.

Op de set van ‘Allez, Eddy!’

Intussen is de promotiecampagne voor de film volop bezig en ook daar hebben we nieuws over :

de promocampagne van ‘Allez, Eddy!’

En natuurlijk wilt u ook de trailer van de film bekijken :

Trailer ‘Allez, Eddy!’

 

 

Check Also

Casting call: jong talent voor langspeelfilm!

Voor een nieuwe langspeelfilm van Bavo Defurne, zoekt casting Le Quartier jong talent om de …