Gene Bervoets over werken met Willem Dafoe bij ‘Inside’!

Gene Bervoets en Eliza Stuyck schitteren naast gerenomeerd Hollywoodster Willem Dafoe in de psychologische thriller Inside! Een groot deel van de filmcrew kleurt ook Vlaams. Vanaf 29/03 in de zalen.

Inside gaat over Nemo, een kunstdief, die vastzit in een chique penthouse in New York nadat zijn overval niet volgens plan verloopt. Binnen opgesloten met niets anders dan onbetaalbare kunstwerken, moet hij al zijn sluwheid en innovativiteit gebruiken om te overleven.

Inside komt voort uit een Grieks-Duits-Vlaamse coproductie met producent Dries Phlypo van A Private View, bekend van de films Aanrijding in Moscou (2008)Zagros (2017) en Mijn vader is een saucisse (2021). De film is geregisseerd door Griek Vasilis Katsoupis, het scenario is geschreven door de Britse Ben Hopkins.

Gene Bervoets en Willem Dafoe delen het scherm met actrice Eliza Stuyck, te zien in In Vlaamse Velden (2014). Leden van de crew, zoals technici, set designers en kostuumontwerpers, zijn voor een groot deel Vlaams.

Foto: Instagram Sophie Tijhuis

Ons Belgenland is niet onbekend voor steracteur Willem Dafoe, in de jaren ’90 ontmoette Gene Bervoets hem al in het Kaaitheater. Dafoe stond ook al meermaals op het podium van het Antwerpse kunstencentrum deSingel voor de theaterprojecten The Life and Death of Marina Abramovic (2011), The Old Woman (2013) en The Minister’s Black Veil (2016).

Willem Dafoe, bekend van The Florida Project (2017), At Eternity’s Gate (2018) en The Lighthouse (2019) is een levende legende in de filmwereld. De acteur was maar liefst vier keer genomineerd voor een Academy Award.

Onze eigen Gene Bervoets speelde al in verschillende films en series en is een gevestigde waarde binnen het Vlaamse filmlandschap. Momenteel is hij ook te zien op één in Arcadia (2023).

Gene Bervoets in Inside

Je kan Gene ook aan het werk zien in H4Z4RD, die staat sinds kort op Streamz. In deze hyperkinetisch film van Jonas Govaerts (Welp) volgen we driver Noah (Dimitri Thivaios) en zijn neef (Jeroen Perceval) die louche zaakjes doen in Antwerpen en daarbij niet al te veel vrienden bij maken.

De acteur en regisseur werkten ook al eerder samen. Govaerts maakte de kortfilm Transfer (2021), die deel uitmaakte van de Eén-kortfilmreeks Lockdown. Bervoets speelt hier een seriemoordenaar die een levenslange gevangenisstraf uitzit en onverwacht bezoek krijgt van zijn dochter, gespeeld door Anne-Laure Vandeputte.

Bekijk hier de trailer van Inside. De film is vanaf 29 maart 2023 te zien in de bioscoop! 

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …