Geert Van Rampelberg in Red Light!

De VTM-reeks Red Light is al een tijdje op Streamz te zien, maar vanaf vandaag eindelijk ook op tv.

Red Light ging vorig jaar in oktober met twee afleveringen in première op Film Fest Gent en werd al bekroond op Cannesseries, vanaf vandaag kan je beginnen kijken op VTM. De Vlaams-Nederlandse productie beleefde zijn wereldpremière op 11 oktober in Cannes, waar ze de Special Performance Prize kregen voor het acteerwerk van de hoofdrolspelers: Carice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg.

In Red Light spelen Carice van Houten (Game of Thrones)Halina Reijn (Instinct) en Maaike Neuville (De Twaalf) drie vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten geraken. Sylvia, een prostituee, werkt in een bordeel met haar vriend en pooier (Geert Van Rampelberg), Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de absolute tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

De cast bestaat daarnaast nog uit o.a. Koen de Bouw (Torpedo), Ruth Becquart (Over Water), Joren Seldeslachts (Spitsbroers) en Sofie Decleir (De Dag). Carice van Houten en Halina Reijn hebben Red Light bedacht en de regie lag in handen van Wouter Bouvijn (De Twaalf) en Anke Blondé (The Best of Dorien B). £
Red Light is een productie van Eyeworks Film & TV Drama en Hollands Licht, in coproductie met VTM en BNNVARA, in samenwerking met Man Up Film. De serie kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, The Netherlands Film Production Incentive en Belgische Tax Shelter in samenwerking met SCIO Productions.Nu volledig te zien op Streamz en vanaf vandaag elke maandag om 21u50 op VTM en online via Vtm Go.

Check Also

Josse De Pauw over zijn rol in ‘Zondag de Negenste’!

In ‘Zondag de Negenste’, de debuutfilm van Kat Steppe die we reeds kennen van haar …