Flashback 2018/Flashforward 2019 #4: Sven Huybrechts

Twee weken lang nemen we de tijd om stil te staan bij de jaarovergang, en dat doen we in goed gezelschap. Elke dag geeft een regisseur waar we in 2019 nog veel van zullen horen zijn/haar ongezouten mening. Vandaag is dat Sven Huybrechts: tot 2018 misschien nog relatief onbekend, maar daar brengt zijn lefgozerproject ‘Torpedo’ naar alle waarschijnlijkheid verandering in. 

Wat was het meest onvergetelijke moment van 2018?

Het draaien van mijn eerste film was uiteraard een highlight, dus eigenlijk de hele draaiperiode van ‘Torpedo’. Na een jarenlange financieringshel eindelijk op de set staan.

Wat was de beste Belgische film van het jaar?

‘Film is geen competitie, zei hij diplomatisch.’ Voor de Belgische film vind ik ‘Patser’, ‘Niet Schieten’ en ‘Girl’, elk op hun manier, uitschieters.

Wie zal er volgend jaar doorbreken?

Ik hoop ikzelf, met ‘Torpedo’, haha. Ik wil namelijk zo snel mogelijk aan een nieuwe film beginnen en dan is ‘doorbreken’ een must. Ik kijk ook uit naar ‘De Patrick’ van Tim Mielants en de zombiefilm ‘Yummy’ van Lars Damoiseaux.

Wat is het beste dat je volgend jaar kan overkomen?

Dat ‘Torpedo’ een succes wordt. Niet enkel voor mij, maar ook voor A Team Productions: niet alleen hebben ze met mij als debuutregisseur een gok gewaagd, maar ook met het project zelf. Het spreekt voor zich dat een Tweede Wereldoorlog-duikbootfilm niet op 1,2,3 geproducet is. Een succes zou hun ‘no guts no glory’-mentaliteit belonen.

Wat zijn verder jouw (film-)plannen voor 2019?

‘Torpedo’ afwerken en tussendoor een nieuw project ontwikkelen.

Wat zijn je goede voornemens?

Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn exact dezelfde als die van de voorbije vijftien jaar: stoppen met roken en op dieet gaan.

Anderen die de vragen beantwoordden:
#1: Michael Van Ostade

#2: Stijn Coninx

#3 Patrice Toye

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …