Flashback 2018/Flashforward 2019 #5: Bruno Vanden Broecke

Twee weken lang nemen we de tijd om stil te staan bij de jaarovergang, en dat doen we in goed gezelschap. Elke dag blikt een regisseur waar we in 2019 nog veel van zullen horen voor- en achteruit. Op deze mistige winterdag warmen we ons op aan de woorden van Bruno Vanden Broecke, de acteur die in 2018 ook regisseur én producer werd. Samen met Ruth Beeckmans en Matteo Simoni richtte hij immers het productiehuis BRUTTEO op. De eerste gezamenlijke film is net een feit.

Wat was het meest onvergetelijke moment van 2018?

Mag ik een trio van onvergetelijke momenten geven? Ik heb gitaar mogen spelen bij Illuminine, een groep die ongelooflijk mooie, verstilde, trage, harmonieuze muziek maakt. En ik heb ook een toneelprijs gekregen, waar ik toch niet goed van was. En we hebben met BRUTTEO de film ‘TRIO’ gemaakt!

Naar wie heb je het afgelopen jaar opgekeken?

Rutger Bregman, een jonge journalist die een engelstalige tak van ‘De Correspondent’ heeft opgericht, een online nieuwsplatform dat iedereen eens minstens 1 keer zou moeten checken. Voedsel voor de ziel, zuurstof voor de mens. Hij heeft ook een kerstessay geschreven verleden jaar. (lees het hier)

In hoeverre was het een goed jaar voor jou?

Er was evenwicht. En dat is een heel goed gevoel: evenwicht.

Wat zijn verder jouw (film-)plannen voor 2019?

Filmplannen: Onze film ‘TRIO’ een leven geven! Andere plannen: twee nieuwe toneelstukken maken en er drie andere hernemen. Het is iets geks met plannen maken, merk ik: ze maken gaat bliksemsnel, maar ze uitwerken, daarvoor is een jaar veel te kort. Droom en daad, weet je wel?

Wat is het beste dat je volgend jaar kan overkomen?

Nestwarmte, muziek, applaus krijgen en lekker eten.

Wat zijn je goede voornemens?

Nestwarmte, muziek, applaus uitlokken en lekker eten.

Anderen die de vragen beantwoordden:
#1: Michael Van Ostade

#2: Stijn Coninx

#3 Patrice Toye

#4 Sven Huybrechts

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …