Filmfestival Oostende reikt ster uit aan Sam Heughan (‘Outlander’) en Eleanor Tomlinson voor de erotische thrillerreeks ‘THE COUPLE NEXT DOOR’ in regie van Dries Vos!

Zondag 28 januari komt de schotse acteur Sam Heughan, die wereldwijde faam maakte met zijn rol in het romantisch historische drama ‘Outlander’ naar Filmfestival Oostende om in het Kursaal de première bij te wonen van zijn nieuwe televisiereeks ‘The Couple Next Door’ in een regie van de Belgische Dries Vos (‘De Dag’, ‘Professor T.’) Samen met tegenspeelster Eleanor Tomlinson (Demelza in ‘Poldark’) mogen ze ook hun ster onthullen op de Oostendse Walk of Fame. Het belooft een drukke avond te worden in Oostende, want er worden fans verwacht van over de hele wereld.

De Britse erotische thriller reeks ‘The Couple Next Door’ is een deels Belgische productie van Happy Duck Films, het productiehuis dat Dries Vos vorig jaar oprichtte. De reeks ging eind vorig jaar in première in het prestigieuze BAFTA theatre in Londen en werd uitgezonden op Channel 4, één van de grootste commerciële omroepen van de UK, met een waanzinnig succes tot gevolg. Wekenlang waren miljoenen Britten in de ban van ‘A Couple Next Door’ en was de reeks dé grootst gestreamde reeks ooit voor de zender.

Er ging geen dag voorbij of er verscheen wel een artikel in de grote Britse media over de thematiek ‘couple swapping’. Kwaliteitskranten The Guardian en The Independent loofden de reeks met 4 sterren, The Sun met 5 sterren. Later dit jaar wordt ‘The Couple Next Door’ uitgezonden op Starz, het Amerikaanse streamingplatform van Lionsgate.


The Couple Next Door vertelt het verhaal van een jong stel dat naar een chique buurt verhuist om een gezin te stichten maar al snel verstrikt raakt in een complex web van verlangen en verraad met hun nieuwe buren.Sam Heughan, die voor de opnames van The Couple Next Door, enkele maanden in Antwerpen verbleef, is super enthousiast over zijn samenwerking met Dries Vos en de crew van Happy Duck Films: ‘Ik had al eerder met Dries Vos gewerkt en het was opnieuw een geweldige ervaring. Dries en de crew creëerden een omgeving die anders was dan wat we gewoon zijn: het was erg intiem. Het voelde echt als we deel uitmaakten van het team, als familie. En dat voel en zie je ook op het scherm.
Dries Vos is bekend in Vlaanderen als  film- en televisieregisseur. Zo staan ‘De Bikerboys’, ‘Safety First’, ‘Wat Als’ en ‘De Dag’ onder andere op zijn palmares. Sinds enkele jaren geleden focust hij zijn werk meer op buitenlandse producties. Hij maakte de Britse remake van ‘Professor T’, dat ondertussen in de UK en de US aan zijn derde seizoen bezig is. Ook de thriller ‘Suspect’ met James Nesbitt in de hoofdrol en o.a. Richard E Grant, Anne Marie Duff en Joely Richardson werd succesvol onthaald op Channel4, het tweede seizoen zit nu in montage. Vorig jaar startte hij samen met Hiskia Van Aert het productiehuis Happy Duck Films, dat het beste talent uit België en de UK verenigt om verhalen te vertellen die internationaal resoneren.

 

Check Also

50.000 bezoekers voor ‘Skunk’!

Sinds de release op 13 maart zijn al meer dan 50.000 Belgische bioscoopbezoekers naar ‘Skunk’ …