Film met Koen De Bouw en Wim Delvoye genomineerd voor Festival van Venetië!

Het 77ste Festival van Venetië maakte vandaag de line-up bekend van haar komende editie in september. The Man Who Sold His Skin, met Koen De Bouw en Monica Belucci, is genomineerd voor de Orrizzonti (Horizon Prize).

(© Tanit Films)

De Horizons maken deel uit van Venice Film Festival’s officiële selectie. Daarnaast is er ook de competitie voor de Golden Lion en de Silver Lion.

Het verhaal gaat over Sam Ali, een Syrische vluchteling die naar Parijs wil om de liefde van zijn leven terug te krijgen. Om naar Europa te kunnen reizen stemt de man erin toe zijn rug te laten tatoeëren door een hedendaags kunstenaar, wat hem vanaf dan tot een kunstobject maakt.

De cast bestaat uit o.a. Monica Bellucci, Koen de Bouw, en een figuratie door Belgisch kunstenaar Wim Delvoye. De regie is in handen van de Frans-Tunesische Kaouther Ben Hania.

The Man Who Sold His Skin (L’Homme qui avait vendu sa peau) is gecoproduceerd door het Belgische Kwassa Films. Er werd ook gefilmd in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De film zal bij ons in najaar van 2020 in de bioscopen verschijnen.

Check Also

Belgische première van ‘Human Forever’

Gisteren ging de documentairefilm ‘Human Forever’ in Belgische première in een tot de nok gevulde …