Film met Benoit Poelvoorde en Tom Audenaert heeft een titel, een affiche en een releasedatum

‘Les Rayures du Zèbre’ is de nieuwe film van Benoit Mariage met Benoit Poelvoorde.  Ook Tom Audenaert (‘Hasta La Vista’ en ‘Quiz Me Quick’) speelt een belangrijke rol in de film. ‘Akwaba’ was de werktitel van de film.  Het verhaal gaat over een spelersmakelaar die gespecialiseerd is in Afrikaans voetbaltalent.  Hij denkt een nieuwe parel (Marc Zinga) ontdekt te hebben en neemt hem mee naar België. Er is nu ook een affiche.  De film komt op 5 februari in de zalen.

José is een Belg van 45 jaar oud, manager van Afrikaanse voetballers. Hij heeft van de volkskwartieren van Abidjan zijn favoriete jachtterrein gemaakt.  Daar waar de meisjes hun charmes verkopen lopen de mannen te dromen van een voetbalcarrière in Europa en de duizelingwekkende lonen die daarmee gepaard gaan.

Het is ook in Abidjan dat José het jonge talentje Yaja ontdekt.  Hij belooft hem een grote toekomst in het voetbal. Hij smokkelt hem mee van Ivoorkust naar België, maar daar loopt niets zoals voorzien.

Het werd hoog tijd dat beide Benoîts nog eens de krachten gingen bundelen, want het was een tijdje geleden.  Ze zijn groot geworden met mekaar.  In ’92 speelde Benoît Mariage de rol van een journalist in ‘C’Est Arrivé Près de Chez Vous’, de film die de andere Benoît groot maakte.  In 1997 regisseerde Mariage de kortfilm ‘Le Signaleur’ met Poelvoorde in de hoofdrol en in ’99 maakte hij de hilarische langspeelfilm ‘Les Convoyeurs Attendent’, waarin Poelvoorde opnieuw de hoofdrol speelde en misschien wel de beste vertolking van zijn hele carrière neerzette.  Acht jaar later mocht Poelvoorde nog eens opdraven voor een hoofdrol in een film van Mariage, aan de zijde van Julie Depardieu : ‘Cowboy’, een film die deels werd gedraaid in Oostduinkerke.  ’Les Rayures du Zèbre’ is dus hun derde langspeelfilm samen.

Check Also

Programma BREEDBEELD bekendgemaakt!

Gisteren werd het programma van het festival bekendgemaakt. Van 2 t.e.m. 5 november nemen zij …