Film Fest Gent verwelkomt nieuwe algemeen directeur Martijn Bal

De Raad van Bestuur van Film Fest Gent heeft Martijn Bal aangesteld als algemeen directeur van het filmfestival. Hij zal per 1 oktober 2015 officieel in dienst treden.

Voorzitter Claire Tillekaerts is zeer blij dat deze belangrijke vacature van algemeen directeur succesvol werd ingevuld op het ogenblik dat de 42e editie van Film Fest Gent voor de deur staat. “De Raad van Bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Martijn, met zijn liefde voor film en zijn sterke reputatie binnen de sector, een enorme aanwinst zal zijn voor Film Fest Gent. Ook het volledige festival team verheugt zich erop om samen met Martijn, artistiek directeur Patrick Duynslaegher en programmator Wim De Witte de volgende edities in goede banen te leiden.”
Martijn Bal is zeer enthousiast om deze taak op zich te nemen: “Film Fest Gent blijft kwalitatieve cinema en het talent daarachter ondersteunen. We bieden een uniek podium waar een breed publiek in een echte festivalsfeer kennis maakt met deze films en hun makers. Ook voor professionals is het the place to be. Meer dan ooit staat beleving voorop en Film Fest Gent bij uitstek, kan die rol vervullen. Daarenboven blijft de World Soundtrack Awards internationale klasse uitstralen. Ik kijk er naar uit de sterke positie die het festival speelt binnen het snel evoluerende film- en medialandschap, nog te versterken en samen met het team nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

De achtenveertigjarige Gentenaar, gehuwd en vader van vier kinderen, heeft er al een rijke carrière op zitten in de audiovisuele sector. Na studies aan het conservatorium van Antwerpen waagde Martijn zich eerst aan een job in de krantenbusiness en de muziekindustrie vooraleer hij tv ontdekte. Vanaf 1989 werkte hij bij verschillende productiehuizen waaronder IDTv en Kladaradatch! als producer. Bij zowel VTM en VRT stond hij aan de programmatie-zijde als hoofd entertainment en adjunct netmanager. De digitale microbe kreeg hij te pakken bij de afdeling Digitale Media binnen Medialaan, waar hij nieuwe digitale televisiekanalen lanceerde en een sterk aanbod van Video on Demand uitwerkte onder de merknaam ‘iWatch’. In 2012 begon Martijn als Creative Senior Producer bij het productiehuis De Filistijnen en werd datzelfde jaar gevraagd om directeur te worden van Media Innovation Centre van iMinds.
Het 42e Film Fest Gent loopt van 13 tot en met 24 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Bijloke en ’t Kuipke. Info en tickets op www.filmfestival.be.

Check Also

Bekijk de eerste beelden van WIL!

Regisseur Tim Mielants pakt uit met de eerste beelden van zijn verfilming van het oorlogsdrama WIL, naar …