Film Fest Gent sluit af met ‘Beautiful Boy’ van Felix van Groeningen

De film ‘Beautiful Boy’ van Felix van Groeningen met Timothée Chalamet en Steve Carell wordt de slotfilm van de 45e editie van Film Fest Gent. De film zal zijn Belgische première beleven op het festival, voorafgegaan door de uitreiking van de officiële festivalprijzen, in aanwezigheid van de internationale festival jury en regisseur Felix van Groeningen. Het Film Fest opent met ‘Girl’, de laatste langspeler van producent Dirk Impens, de man met wie van Groeningen al zijn Vlaamse films gemaakt heeft. 


‘Beautiful boy’ is het Engelstalige debuut van Felix van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’) en is gebaseerd op de memoires van journalist David Sheff over de strijd die zijn zoon leverde tegen zijn drugsverslaving.

 

Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (‘The Big Short’, ‘Little Miss Sunshine’) en rijzende ster Timothée Chalamet (‘Call Me By Your Name’, ‘Interstellar’) maar ook op twee Belgen die op zijn vorige films werkten zoals cinematograaf Ruben Impens en monteur Nico Leunen. De film werd geproduceerd door Plan B Entertainment, het productiehuis van Brad Pitt en zal in wereldpremière gaan op het Internationaal Filmfestival van Toronto. Je kan hier de trailer bekijken.

“Film Fest Gent heeft al een lange geschiedenis met de films van Felix van Groeningen, wat ons dubbel zo blij maakt dat we onze 45e editie mogen afsluiten met de eerste internationale film van een van onze grootste Vlaamse talenten. Het bijzondere is dat Felix erin slaagde om een Amerikaanse film te maken waarin we voor honderd procent zijn persoonlijkheid en zijn eigen kijk op cinema herkennen. ‘Beautiful Boy’ is een overweldigend emotionele film. Wie de zaal verlaat zal iets meegemaakt hebben dat men niet snel vergeet.” zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

Felix van Groeningen over de selectie: “Ik ben ontzettend blij dat ik mijn nieuwe film ‘Beautiful Boy’ aan het Belgische publiek kan voorstellen als slotfilm van Film Fest Gent. Na mijn vorige films was ik klaar voor een avontuur in het buitenland. Het was een lange weg maar een ongelofelijk ervaring, maar vooral: ik ben heel fier op deze film, een menselijk en zeer ontroerend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.”

The Searchers brengt de film uit op 21 november in de Belgische zalen. Tickets voor de slotfilm en afterparty zijn te koop via de website www.filmfestival.be.

Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema. Het volledige programma zal op 20 september bekendgemaakt worden in Sphinx. Meer info op www.filmfestival.be.

Zie ook : 

Check Also

She They Us en Draw for Change! op Film Fest Gent!

Met de docureeksen Draw for Change! over zes vrouwelijke internationale cartoonisten, en She They Us …