Fien Troch over Holly!

Holly, de vijfde langspeelfilm van Fien Troch, verschijnt vanaf woensdag 22 november in de zalen.

Fien Troch mocht met haar film onlangs nog de vijftigste editie van Film Fest Gent inzetten. Ze legde er al een mooi parcours af; haar eerdere films werden telkens opgenomen in de programmatie en Home won er zeven jaar geleden de publiekspijs.

Holly ging daarvoor al in wereldpremière op het filmfestival van Venetië. De film kreeg er een staande ovatie en hoofdrolspeelster Cathalina Geeraerts won er de Bisato d’Oro Award voor beste acteerprestatie. Zondagavond viel de film nog in de prijzen op het Filmfestival van Arras, hij was er geselecteerd in de Europese competitie en heeft de Gouden Atlas / Grote Jury Prijs gewonnen.

De vijftienjarige Holly is een buitenbeentje op school. Ze heeft naast Bart, gespeeld door Felix Heremans, niet echt vrienden en verdwijnt wat op de achtergrond. Wanneer ze een dodelijke schoolbrand lijkt te hebben voorspeld, zijn plots alle ogen op haar gericht. Haar omgeving begint te geloven dat ze over een bijzondere gave beschikt waarmee ze mensen warmte en hoop geeft. Al snel krijgt Holly een grote druk op haar schouders.

We Love Fien Troch:

Voor meer Fien Troch kan je deze maand nog op verschillende plekken terecht, waaronder De Cinema in Antwerpen. Op 14 november wordt Fien uitgenodigd door Girls On Film om te spreken over haar film Home. Op 17 november is er een vertoning van haar langspeeldebuut Een ander zijn geluk. Op 18 november kan je gaan kijken naar Unspoken en op 19 november is het de beurt aan Kid. Tickets vind je hier.

Ook in filmhuis Klappei in Antwerpen kan je Home op groot scherm gaan kijken. Op 19 november wordt daar De Warmste Cinema georganiseerd, een inzamelactie voor De Warmste Week. Met een ticket draag je je steentje bij voor een veilige plek voor elke jongere en elk kind. Tickets vind je hier.

Holly verschijnt officieel op 22 november in de zalen.
In afwachting daarvan zijn er al enkele avant-premières in aanwezigheid van Fien Troch: 

15/11 – Brugge – Cinema Lumière

16/11 – Mechelen – Cinema Lumière

21/11 – Brussel – Cinema Palace

22/11 – Oostende – FFO Première

04/12 – Koersel-Beringen – The Roxy

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …