FFO24-preview!

Voor zijn zestiende editie heeft Filmfestival Oostende gekozen voor Gene Bervoets als Master en Holy Rosita als openingsfilm. Het volledige programma wordt 5 december bekendgemaakt.

Master

FFO stelde laatst Gene Bervoets voor als Master. Met een indrukwekkende carrière en een passie voor de kunst van cinema brengt hij een berg aan ervaring en vooral veel goesting mee naar het festival.

Als centraal thema van het festival kiest Bervoets voor ‘Rebel, sans Gene: Come as you are’. In een voortdurend veranderende wereld waarin de grenzen van het binaire denken vervagen, daagt hij iedereen uit de gebaande paden te verlaten en die veranderingen te omarmen. Durf mee buiten de lijntjes te kleuren en sta sterk in je eigenheid zonder dat het ten koste gaat van een ander. Rebelleer tegen het gangbare door die veelheid aan perspectieven en nieuwe blikken op de wereld toe te laten. Er valt nog zoveel te leren van elkaar – als iedereen ervoor openstaat.

Gene Bervoets wil met het thema de deuren zo breed mogelijk open zetten. Het is een ode aan de diversiteit en een onderzoek naar hoe mensen samen kunnen omgaan met een wereld die steeds sneller verandert. En waar kan dat beter dan op Filmfestival Oostende, dat meer dan ooit de plek is waar iedereen vrij is om zichzelf te zijn ongeacht hun geaardheid, gender(identiteit), huidskleur, politieke-, culturele-, sociale achtergrond, beperking, enzovoort.

Openingsfilm

Holy Rosita van Wannes Destoop mag het festival dit jaar openen, de film gaat er ineens in wereldpremière. Daphne Agten maakt haar filmdebuut en schittert in de hoofdrol. Ook Cilou David debuteert in de film en onder meer Janne Desmet, Mieke De Groote, Kwok One en Delfine Bafort vervolledigen de cast.

Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden dit onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden.

Destoop won in 2011 de Juryprijs op het filmfestival van Cannes met de kortfilm Badpakje 46 en in 2015 Beste Kortfilm op het filmfestival van Amiens met Billy the Bully. Beide korte films waren ook al te zien op Filmfestival Oostende. In 2020 kwam zijn televisieserie Albatros uit, waarmee hij de Prix Europa won voor Beste Europese TV Fictieserie. Die indrukwekkende lijst vult hij nu aan met Holy Rosita.

Filmfestival Oostende vindt plaats van 26 januari tot 3 februari 2024. Meer info vind je hier.

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …