Felix Van Groeningen tekent bij Amerikaanse topagentschap C.A.A.

 

De toonaangevende Amerikaanse site Deadlinecom was de eerste om het nieuws te verspreiden, maar Felix Van Groeningen kon het ons intussen persoonlijk bevestigen : hij heeft getekend bij Creative Artists Agency, hetzelfde agentschap dat ook de belangen van Matthias Schoenaerts behartigt. Jay Baker wordt de persoonlijke agent van Felix.  Felix krijgt er een management bovenop, Management 360, en een Amerikaanse advocaat, Alan Wertheimer.  Meteen wordt duidelijk waarom ‘The Broken Circle Breakdown’ eerder deze week aan de beroemde klanten van C.A.A. getoond werd.

Het wordt gezegd dat als je bij dat agentschap binnen geraakt, dat je broodje gebakken is.  Al de allergrootsten worden inderdaad vertegenwoordigd door C.A.A.  Het feit dat Matthias Schoenaerts de ene na de andere indrukwekkende rol te pakken krijgt, heeft natuurlijk in de eerste plaats te maken met zijn talent en met zijn goeie smaak, zijn neus voor zijn goeie rollen, maar ook in grote mate met zijn vertegenwoordiging.  Wie bij een sterk agentschap zit, weet dat hij goed materiaal zal aangeboden krijgen.  En een regisseur die bij zo’n agentschap zit, kan altijd eerst bij de acteurs van dat agentschap aankloppen. En de immense waslijst van grote namen bij C.A.A. is ronduit hallucinant.

Het agentschap van de sterren 

Regisseurs als James Cameron, J.J. Abrams, Oliver Stone en Steven Spielberg worden ook vertegenwoordigd door C.A.A.  Naast Matthias Schoenaerts vind je ook acteurs als George Clooney, Tom Cruise, Cate Blanchett, Scarlett Johansson, Sean Penn, Meryl Streep, Julianne Moore, Tom Hanks, Robert Downey Jr.  en Tom Hanks bij C.A.A.

Bij CAA zullen agenten David Kopple en Jay Baker van Groeningen op creatief vlak vertegenwoordigen. Daarnaast blijft het management van de regisseur bij Eryn Brown van Management 360, terwijl Alan Wertheimer van Jackoway Tyerman Wertheimer Austen Mandelbaum Morris & Klain als zijn advocaat optreedt.

Belangrijke contacten voor de Oscarcampagne

‘Ik ben bijzonder opgetogen om al deze fantastische mensen te leren kennen en met hen te kunnen samenwerken,’ zegt Felix van Groeningen in een eerste reactie. ‘De juiste mensen in Hollywood kennen, daar draait het namelijk allemaal om. Ik denk niet dat dit op korte termijn zal leiden tot een projet in de VS en daar gaat het mij momenteel niet om, wel om iets op te bouwen op langere termijn. Daarnaast zijn deze contacten natuurlijk heel belangrijk voor de Oscarcampagne.’

Jay Baker heeft nog enkele buitenlandse regisseurs in zijn portefeuille.  Giorgos Lanthimos die ‘Dogtooth’ regisseerde en Pablo Larrain, regisseur van de film ‘No’ met Gael Garcia Bernal. Ook Tom Van Avermaet, regisseur van ’Dood van een Schaduw’, tekende eerder bij C.A.A.

Tom Van Avermaet wordt er vertegenwoordigd door Jon Cassir, Maha Dakhil en Hylda Queally.  Die laatste behartigt ook de belangen van Matthias Schoenaerts.

Zie ook :

Alles over ’The Broken Circle Breakdown’

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …