Felix van Groeningen aan boord van ‘Beautiful Boy’ voor Brad Pitts Plan B

 

LOS ANGELES, 23 september 2015. Felix van Groeningen zal voor het Amerikaanse New Regency en Brad Pitts productiemaatschappij Plan B ‘Beautiful Boy’ regisseren. Dat meldt het Amerikaanse vakblad ‘Variety’ vandaag. Van Groeningen is op dit ogenblik in postproductie van zijn vijfde speelfilm ‘Belgica’ waarvan de bioscooprelease voor het voorjaar van 2016 staat gepland.

Het Amerikaanse speelfilmproject is gebaseerd op de twee boeken van David Sheff: ‘Beautiful Boy: a Father’s Journey Through His Son’s Addiction’ en ‘Tweak: Growing Up On Methamphetamines’. Het verhaal gaat over verslaving aan, en het afkicken van methadon, gezien door de ogen van een vader.

Brad Pitt produceert de film voor zijn productiemaatschappij Plan B, samen met New Regency (‘Birdman’, ‘Gone Girl’). Luke Davies (‘Candy’, ‘Life’) werkt aan het scenario. Over de cast is vandaag nog niets bekend.

‘Beautiful Boy’ wordt het eerste Amerikaanse speelfilmavontuur voor van Groeningen die met ‘The Broken Circle Breakdown’ een Oscarnominatie in de wacht sleepte. De regisseur van o.a. ‘De helaasheid der dingen’, ‘Dagen zonder lief’ en ‘Steve + Sky’ is vandaag in postproductie van zijn vijfde speelfilm, ‘Belgica’, die distributeur KFD tijdens het voorjaar van 2016 bij ons in de bioscoop uitbrengt.

Zie ook : 

Op de set van ‘Belgica’  in het bioscoopjournaal

Charlotte Vandermeersch over ‘Belgica’

 

Check Also

Baloji wint de New Voice Award in Cannes!

Augure, of Omen, van de Belgisch-Congolese filmmaker Baloji, won zojuist de ‘New Voice Prize‘ op …