Erik Van Looy over 2013

Wij kijken wellicht allemaal uit naar de Amerikaanse film van Erik Van Looy, maar we vragen ons wellicht ook allemaal af waar hij zelf naar uitkijkt.  Dit zijn z’n antwoorden :

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik wil dag en nacht genieten van de release van ‘The Loft’, in zoveel mogelijk steden, landen en continenten. Er is hard en langdurig aan de film gewerkt, het wordt tijd om het resultaat met de wereld te delen…

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

Ik kijk uit naar alle Vlaamse films en naar ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen in het bijzonder. Zeer blij ook dat Quentin Tarantino zich nog eens aan het werk heeft gezet: hopelijk stelt ‘Django Unchained’ niet teleur.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Matthias Schoenaerts heeft er nu al een fantastisch internationaal parcours op zitten en volgens mij is dit pas het begin. Zeer benieuwd naar het vervolg.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Zie het antwoord op vraag 3. En hopelijk mogen ook de veelbelovende Hollywood-projecten van Michaël Roskam werkelijkheid worden.

 

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …