Emilie Verhamme doet het met een klein budget en met grote namen in haar ‘Sinner’

Emilie Verhamme is volop bezig aan de opnamen van haar tweede langspeler, ‘Sinner’.  Daarvoor kreeg ze een schitterende cast te strikken waar onder meer Maaike Cafmeyer en Dimitri Verhulst deel van uitmaken. Straf voor een film die het zonder subsidie en met een krap budget doet. De opnamen van ‘Sinner’ gingen van start op 4 januari en lopen nog tot 14 februari.

Emilie Verhamme is een buitenbeentje in de Vlaamse filmwereld.  Ze had al een diploma rechten op zak toen ze aan haar filmstudies begon. Haar kortfilms toonden meteen een auteur die nadacht over mens en maatschappij. Ze durfde ook over de grenzen te kijken.  Er werd geen woord Vlaams in gesproken. Het duurde niet lang voor haar werk werd opgemerkt. Ze had al snel een selectie voor het Festival van Cannes op zak en ook een VAF Wildcard.  Daar hield ze geld aan over voor een nieuwe kortfilm, maar dat besteedde ze meteen aan een langspeler, die ze in Frankrijk met onbekende acteurs draaide. ‘Eau Zoo’ haalde het Film Fest Gent en enkele festivals in het buitenland, maar was al bij al veel te weinig te zien. Wie wel het geluk had om  ‘Eau Zoo’ te zien, was onder de indruk.  Zelfs het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter had lovende woorden : “Gefilmd met een heel krap budget en een jonge cast weet ‘Eau Zoo’ een indrukwekkend psychologisch en emotioneel geruis op te wekken.”  En van haar tweede langspeler durven wij hetzelfde te verwachten.  Als je ziet welke cast ze wist te strikken, ondanks het feit dat ze het weer met een heel klein budget moet stellen, dan durf je ervan uit te gaan dat ze weer een verhaal met veel potentieel te vertellen heeft.

Het verhaal van ‘Sinner’ bestempelt ze zelf als “zeer kleurrijk, surrealistisch en tragisch.”  De low-budgetfilm is een productie van Holden Wallace en Denzzo. De hoofdcast bestaat uit  Maaike Cafmeyer, Charlotte Timmers, Marijke Pinoy, Hilde Heijnen en Dimitri Verhulst. Vooral die laatste naam valt op. Het wordt meteen het filmdebuut als acteur voor de auteur van ‘De helaasheid der dingen’.  Marijke Pinoy moet hij al kennen. Zij zat in de film ‘Problemski Hotel’, een bewerking door Manu Riche van zijn gelijknamige boek. Momenteel zit Koen Mortier in de postproductie van ‘Engel’, een film die gebaseerd is op ‘Monoloog van iemand die het gewoon was tegen zichzelf te praten’, een novelle van Verhulst.  In de reeks ‘literaire meesters’ draaide Emilie Verhamme eerder al een korte film voor Canvas over Dimitri Verhulst, ‘Van Chipka naar Chipka’. Naast de hoofdcast spelen ook Katelijne Verbeke, Viv van Dingenen, Gert Portael en Johan Knuts in ‘Sinner’. Hyun De Grande is DOP.

Dit is een synopsis van het verhaal :
Wanneer Marie Killer slachtoffer wordt van de roof op haar eigen hart blijft ze geloven in de liefde. In de loop van de week die volgt op de aankondiging dat het huis waarin ze woont te koop wordt gezet door de eigenaar Nathan Trentelo die tevens de man van haar leven is, dat ze niet langer lid mag zijn van de plaatselijke elitaire vrouwenclub Delta Kappa Epsilon en dat de jeugdliefde van Nathan ‘back in town’ is, strijdt Marie om haar fierheid, haar kracht en haar hart samen met haar trouwe sidekicks Cristina en Mona.

Zie ook :

Emilie Verhamme over ‘Eau Zoo’

Emilie Verhamme doet het in het Frans

Emilie over haar Wildcard

Emilie over ‘Cockaigne’

Emilie over ‘Antichambre’

Check Also

Op set bezoek bij Soft Leaves!

Afgelopen weekend gingen de opnames van start van de debuutfilm van Miwako Van Weyenberg. Soft …