Een fragment uit ‘Kiss & Cry’ van Jaco Van Dormael

 

‘Kiss & Cry’ is een onuitgegeven voorstelling: een unieke samensmelting van cinema, dans, tekst en theater. Live op de scène en tegelijk op een groot scherm met in de hoofdrol vier dansante handen.

Een oudere vrouw, alleen op het perron, wachtend op de trein, denkt terug aan al degenen die uit haar leven en vaak ook uit haar herinnering verdwenen zijn. Dan opent zich letterlijk ‘het schuifje van haar memorie’ en komt het publiek terecht in een fascinerend decor. In een reeks steeds veranderende miniatuurfilmsets lopen, zitten, baden en knuffelen vingers. Miniatuurfiguurtjes worden echte personages op het filmscherm.

Welkom in de wondermooie, poëtische wereld van filmmaker Jaco Van Dormael (o.a. ‘Toto Le Héro’, ‘Le Huitième Jour’) en choreografe Michèle Anne De Mey. Samen toveren en betoveren ze met een universum vol melancholie en humor. Met een absolute precisie en concentratie wordt voor onze ogen een fascinerende voorstelling gecreëerd, live gefilmd en gemixt. Iedere dag anders. Iedere dag uniek!

Check Also

Programma 50ste Film Fest Gent voorgesteld: What a gift!

Er zit meer dynamiek dan ooit in de vijftigste editie van Film Fest Gent: naast …