Dominique Deruddere viert Will Tura!

Will Tura werd 80 en dat wordt een hele maand gevierd op VRT NU met de documentaire Hoop doet leven van Dominique Deruddere. De film blikt met privé-en archiefbeelden terug op zijn indrukwekkende 63-jarige carrière, van eind jaren 50 tot nu.

De regisseur van Crazy Love en Iedereen beroemd vertelt het verhaal van Will Tura vanuit diens perspectief : hoe kijkt hij terug op zijn jeugdjaren en wat heeft zijn moeder voor hem, maar ook voor zijn carrière betekend?

“Als ik als kleine jongen tegen mijn moeder zei: Ooit zou ik eens willen optreden met een symfonisch orkest, dan zei ze ‘Moa ven toh’ en ze lachte”, vertelt de Keizer van het Vlaamse lied. In 1992 schreef Will Tura dan toch geschiedenis door als Belgische artiest Vorst Nationaal vol te laten lopen, met achter hem een voltallig symfonisch orkest.

Vijfentwintig jaar daarna maakt Dominique Deruddere, op vraag van Jean Kluger – de man die ruim 50 jaar lang Tura’s producer is geweest – een film over de man die honderd nummer 1-hits scoorde.

De film illustreert niet alleen Tura’s leven maar toont ook belangrijke historische gebeurtenissen in Vlaanderen, zoals zijn onvergetelijk optreden op de begrafenis van Koning Boudewijn. De stem van ‘Keizer van de Vlaamse acteurs’ Jan Decleir ‘speelt’ Tura offscreen.

De film is een eerlijk muzikaal verhaal van een rasperformer en integer artiest die een grote schare fans heeft, maar jarenlang heeft moeten vechten om het respect te krijgen dat hij verdient.

Beschikbaar tot 1 september op VRT NU!

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …