Dominique Deruddere gestart met opnames van The Chapel!

De hoofdcast van ’The Chapel’ met regisseur Dominique Deruddere op de set ; v.l.n.r. Taeke Nicolaï, Renée Vanderjeugd, Ruth Becquart, Kevin Janssens. copyright :JoVoets/SavageFilm

Dominique Deruddere is deze week gestart met de opnames van zijn nieuwe film The Chapel, een psychologisch drama dat zich afspeelt in de arena van de wereldberoemde Koningin Elizabethwedstrijd.

Voor dit meeslepende verhaal castte Dominique Deruddere de jonge Antwerpse belofte Taeke Nicolaï (Yummy) voor de rol van de jonge concertpianiste Jennifer. De vader – en moederrol zijn respectievelijk weggelegd voor Kevin Janssens (De Patrick, Fair Trade) en Ruth Bequart (Red Light, Over Water). Maar ook Ina Geerts (Muidhond), Tine Reymer (De premier), Willy Thomas (De Premier), Josse De Pauw (De Patrick) en Abigail Abraham (Kom hier dat ik u Kus) spelen mee.

De opnames van The Chapel lopen tot midden oktober. Producent Bart Van Langendonck van Savage film (Rundskop, Le Fidèle, De Patrick, Het Smelt), verzorgt de productie in co-productie met het Waalse productiehuis Tarantula. Paradiso België brengt de film in het najaar van 2022 in de Belgische en Nederlandse bioscoop.

Voor de rollen van de laureaten werkt Dominique samen met o.a. de Oekraïense Zachary Shadrin, de Britse Yumiko Funaya en de Franse Anton Kouzemin en Thomas Silberstein. The Chapel vertelt het verhaal van Jennifer die als toppianiste de Koningin Elizabethwedstrijd wil winnen, maar moet afrekenen met haar traumatische jeugd en manipulatieve dominante moeder om haar doel te bereiken.

De internationale en competitieve arena van de Elizabethwedstrijd spreekt tot de verbeelding. ” aldus Deruddere. “Hoe iemands ambitie niet alleen gedreven wordt door trauma’s uit het verleden, maar hoe dat verleden ook beperkend kan zijn om vooruit te geraken. Dat is een fascinerende tweestrijd. Maar het is vooral heerlijk om opnieuw in België te draaien met een kleine maar geweldig getalenteerde ploeg.” 

Regisseur Dominique Deruddere is ondertussen al even terug na 14 jaar L.A. en maakte recentelijk nog samen met zijn zoon een driedelige documentaire over Arno, Charlatan, voor Canvas en ook eerder de docu Will Tura, hoop doet leven. Op zijn palmares staan o.a. het Oscargenomineerde Iedereen Beroemd, Firmin, Flying Home maar ook Hombres Complicados en Wait until spring, Bandini. Ook nu staat Deruddere terug op de set met een fictie – filmproject dat hij zelf geschreven heeft. The Chapel zal baden in klassieke pianomuziek en heeft dankzij de combinatie van acteurs die de finalisten van de wedstrijd vertolken, een grote internationale uitstraling.

The Chapel wordt gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Screen Brussels), le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Streamz, Telenet en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering.

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …