De trailer van ‘Galloping Mind’ is klaar

Benieuwd naar die eerste langspeelfilm van choreograaf Wim Vandekeybus?  Wij ook.  De eerste beelden zijn alvast veelbelovend.  En eigenlijk verwondert ons dat niet.  We wisten onderhand wel dat de man zich in beeldtaal kan uitdrukken.  Hij regisseerde al wel eerder, maar ‘Galloping Mind’ is zijn eerste lange fictiefilm.  De film komt uit op 2 september.

KLIK HIER EN BEKIJK DE TRAILER

De volwassen hoofdrollen in de film worden gespeeld door Jerry Killick, Orsi Toth en Natali Broods.  De kinderen castte Vandekeybus ter plekke, op locatie.

Dit is, in het kort, het verhaal : Zonder het van elkaar te weten, wordt een tweeling bij de geboorte gescheiden. Het meisje groeit op in de middenklasse, haar broertje in een straatbende. Twaalf jaar later kruisen hun wegen opnieuw en ontdekken ze hun gemeenschappelijk lot, hen opgelegd door de volwassenen. Het is het begin van een bewogen ontdekkingsreis naar hun roots én hun onafhankelijkheid, maar geen van beiden is in staat het verleden te ontlopen…

‘Galloping Mind’ is de eerste lange fictiefilm die Wim Vandekeybus regisseert.  De opnamen vonden plaats tijdens de zomer van 2014 in Hongarije en Roemenië.

‘Galloping Mind’ is een productie van Savage Film in coproductie met Eyeworks, Uj Budapest Film Studio, Phanta Vision en Climax Films. (foto’s facebook Galloping Mind)

Zie ook : 

Bart Van Langendonck over ‘Galloping Mind’

Check Also

Kristien De Proost over haar rol in ‘Zondag de Negentste’!

Kristien De Proost (‘The Chapel’, ‘De Twaalf’, ‘The Best of Dorien B.’) speelt in ‘Zondag …