De premier’ verkocht aan Frankrijk, China en India

 

LONDON/BRUSSEL, 7 december 2016. ‘De premier’, de nieuwste film van Erik Van Looy, is verkocht aan een nieuwe reeks landen. De actiethriller met Koen De Bouw zal onder meer uitgebracht worden in Frankrijk, China, Japan, het voormalige Joegslavië en India. Ondertussen lopen er ook onderhandelingen met distributeurs in Turkije, het Midden-Oosten en Italië.

De bioscooprechten werden voor Frankrijk verworven door Trade Media, terwijl in China DDDream de film zal uitbrengen. In dit laatste territorium heersen strenge importquota. Op dit ogenblik staat het regime jaarlijks slechts 34 niet-Chinese bioscoopfilms voor distributie in zijn zalen toe.

De premier werd ook verkocht aan Aya Pro voor een release in Japan, aan Discovery voor het voormalige Joegslavië en Viswas Films voor India. Ondertussen voert The Works International, het verkoopkantoor dat De premier internationaal vertegenwoordigt, ook vergevorderde onderhandelingen met Turkijke, het Midden-Oosten en Italië.

Het nieuws volgt op eerder afgeronde deals met onder meer Square One dat De premier in de Duitse bioscopen zal uitbrengen, de Spaanse distributeur Flins Y Piniculas en het Nederlandse Dutch Film Works.

De deals werden gesloten door Clare Crean, Hoofd Internationale Verkoop, en Edrianne Wenger, Sales & Marketing Directeur, bij The Works International. Crean: “Er was ongelofelijk veel aandacht voor ‘De premier’ en buitenlandse aankopers wisten erg snel het potentieel ervan in te schatten. Van Looy is ondertussen een vaste waarde op het gebied van thrillers en deze geraffineerde, gestileerde film met humoristische trekjes en melodramatisch kantje weet die reputatie opnieuw te bevestigen. We zijn enorm opgetogen met het succes van de film in België en hopen hetzelfde buiten de grenzen te bereiken.”

De premier werd in België door KFD op 26 oktober in de zalen gebracht en haalde ondertussen al 2,6 miljoen EUR op aan de box office.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Koen De Bouw (‘Loft’, ‘The Last Tycoon’), Dirk Roofthooft (‘Clan’, ‘De zaak Alzheimer’), Saskia Reeves (‘Wolf Hall’, ‘Anna’) en Adam Godley (‘The Theory of Everything’). Van Looy schreef samen met Carl Joos het scenario.

‘De premier’ is een productie van Hilde De Laere voor FBO (Loft), in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films. De film kon rekenen op steun van het VAF. Ook het economisch fonds Screen Flanders investeerde in de film.

Zie ook : 

Erik Van Looy wou een commerciële film maken

Erik Van Looy denkt dat hij een straffe film heeft gemaakt

Aan het puntje van je stoel zal je genoeg hebben

de trailer van de film

 

Check Also

Baloji wint de New Voice Award in Cannes!

Augure, of Omen, van de Belgisch-Congolese filmmaker Baloji, won zojuist de ‘New Voice Prize‘ op …