‘De Premier’ op teevee!

Zaterdag 13 april kan je naar De Premier van Erik Van Looy zappen. De Amerikaanse remake van De loft niet meegerekend, is dit zijn vijfde langspeelfilm. Woestijnvis co-produceerde de film, die om 20u25 te zien is op Vier.

In De Premier wordt de Belgische eerste minister ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld en hen enkel kan terugzien indien hij de persoon die hij later die dag verondersteld is te ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van de Verenigde Staten. De premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat als een veelbelovende dag begon, ontaardt al snel in een ware nachtmerrie.

Voor deze actiefilm wist Erik Van Looy naast zijn trouwe bondgenoot Koen De Bouw, die in bijna al zijn films meespeelde, ook Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft en Stijn van Opstal (en nog vele andere acteurs) te strikken.

De Premier is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films en wordt ondersteund door het VAF Filmfonds, ScreenFlanders, Screen.Brussels, het Nederlandse Filmfonds, VIER, Telenet en de Belgische Tax Shelter voor Audiovisuele Producties.

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …