De Gebroeders Schimm komen eraan!

Vanaf 3 november kan je met het hele gezin in de bioscoop gaan kijken naar de nieuwe Vlaamse griezelfilm De Gebroeders Schimm van Michael en Andrew Van Ostade. Naast de broers zelf, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Tine Embrechts, nieuwkomer Eva Luna Van Hijfte … en tal van spoken en monsters. De Gebroeders Schimm is de ideale familiefilm voor Halloween!

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Naast hoofdactrices Eva Luna Van Hijfte (Lilith) en Tine Embrechts (moeder van Lilith) geven nog andere grote namen acte de présence: Sven De Ridder, Jan Verheyen, Joke Emmers, Anne-Laure Vandeputte, Jonas Govaerts, Ludo Hoogmartens, Stijn Steyaert, Els Deceukelier

De Gebroeders Schimm zelf worden gespeeld door twee echte broers, meteen ook de scenaristen en makers van de film: Michael en Andrew Van Ostade. Andrew Van Ostade was recent te zien als acteur in de series F*** you very very much, De 16, en binnenkort in de film Zillion. Michael Van Ostade maakte de bekroonde kortfilms Danse Macabre, Nigredo en de science fiction musical Songs From The Outside.

Michael en Andrew Van Ostade maakten De Gebroeders Schimm vanuit hun passie en nostalgie voor de kindvriendelijke actie- en avonturenfilms uit de jaren ‘90, zoals Gremlins, E.T. en The Goonies. Onder invloed van hun liefde voor de ambacht in deze films, werden de griezels in De Gebroeders Schimm tot leven gebracht met behulp van o.a. poppenspelers en animatronics.

Verwacht je aan een enthousiaste geestige griezelfilm waar jong en oud van kan genieten, een avonturenfilm met intrigerende personages, emmers sfeer, een gezonde dosis humor en een goede mix van spanning en plezier. Hoogtijd om gezellig te griezelen! Halloween loert om de hoek.

De Gebroeders Schimm is een productie van Minds Meet in samenwerking met Volya Films, Shelter Prod en Ketnet. De film kon rekenen op steun van Vlaams Audiovisueel Fonds, Nederlands Filmfonds, Production Incentive, Screen Brussels, Telenet, Taxshelter.be, ING, de Tax Shelter Incentive van de Federale Regering van België.

De film wordt op 3 november 2021 uitgebracht in de Belgische bioscopen door jeugdfilmorganisatie JEF. Meer info vind je op www.degebroedersschimm.be

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …