De cast van ‘Brasserie Romantiek’

Dries Phlypo kondigde een paar weken het project met de naam ‘Brasserie Romantiek’ aan door op Imdb een file te openen.  Daar konden we lezen dat het om een film zou gaan waarvan Joël Vanhoebrouck de regisseur zou zijn en Jean-Claude Van Rijckeghem en Pat Van Beirs, het duo dat ook al achter ‘Aanrijding in Moscou’ zat, verantwoordelijk waren voor het scenario.

(foto vlnr : Jean-Claude Van Rijckeghem en Dries Phlypo — foto Pieter Clicteur, Filmfestival Oostende)

Wat valt daar nog te lezen?  Dat de film op 23 januari zal uitkomen in België en dat het budget 1,7 miljoen euro bedraagt. Onder genres staat er ingevuld : comedy/drama.  En het gaat hier om een productie van ‘A Private View’ (het productiehuis van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem) en Artemis Productions, een Waalse producent die wel vaker co-productiedeals met Vlaamse producenten maakt.  Kinepolis Film Distribution zal de film verdelen en Lumière zal de dvd verspreiden.

Wie is Joël Vanhoebrouck?

Op Imdb kan je onder de naam Joël Vanhoebrouck terugvinden dat hij in 1997 een kortfilm draaide met de naam ‘Tunnel’, waarin Robbie Cleiren de hoofdrol speelde.  Maar in 2003 werkte hij met heel veel grote namen voor zijn kortfilm ‘Joséphine’, waarvoor hij de Prijs van de Jury kreeg op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven : Yolande Moreau en Bouli Lanners van over de taalgrens en zelfs Marie Trintignant.  En van bij ons : Pieter Embrechts en Sara De Roo . Sindsdien heeft hij onder meer verschillende afleveringen van ‘Vermist’ en ‘Code 37’ voor zijn rekening genomen en was hij als regisseur verantwoordelijk voor alle afleveringen van ‘Dubbelleven’.

 

 

Hij was in de loop der jaren ook regieassistent op sets van Jan Verheyen, Dominique Deruddere, Tom Barman en Hans Herbots en over de taalgrens stond hij onder meer Bouli Lanners en Philippe Blasband bij.  Hij was zelfs even te zien als opnameleider in ‘Zot van A.’ van Jan Verheyen.

‘A Private View’ is de productiemaatschappij die naast ‘Aanrijding in Moscou’ ook tekende voor ‘Adem’, ‘Meisjes’ en ‘Man Zoekt Vrouw’.

Dries the Teaser

Dus we zijn wel benieuwd naar hun nieuwe plannen.  En nu zet Dries Phlypo op zijn facebook : Dries Phlypo is zeer blij met de geweldige cast voor ‘Brasserie Romantiek’.

Tja, wie A zegt, moet B zeggen, vinden wij.  En dus belden we Dries gewoon op, om hem te melden dat wij zeer blij waren dat hij zo content is met die cast.  Maar omdat wij in zijn vreugde wilden delen, wilden wij natuurlijk weten wie dan die mensen waren die deel uitmaken van die geweldige cast.

Dries Phlypo : “Ik kan nog niets zeggen.  Ik wil wachten tot ze al wat gerepeteerd hebben.  Dat ze een beetje in hun rol zitten. En dan wil ik een persconferentie geven.  Maar het is echt wel een heel mooie cast.”

Maar je wilt hem niet verklappen. Wat kan je dan wel zeggen over het project?

Dries Phlypo : “Het is een film in de reeks Faits Divers van VTM, het is de debuutfilm van Joël Vanhoebrouck, het scenario is van Jean-Claude en Pat, de opnamen beginnen op 16 april en ja, voor de rest vind ik het eigenlijk nog wat vroeg.  Ik zou het liever allemaal op een persconferentie bekendmaken. Snap je?  Het is een project waar we in alle stilte aan gewerkt hebben…”

Maar je zet het op Imdb en op Facebook zwijg je er niet over. Je maakt ons benieuwd.

Dries Phlypo : “(Lacht).  Ik weet het.  Maar ik kan echt nog niet meer zeggen dan wat er al bekend is.  Het wordt de debuutfilm van Joël Vanhoebrouck, dat mag je ook nog zeggen.”

Goed, dat gaan we zeggen.  We lazen ook dat het budget rond de 1,7 miljoen euro zou draaien.

Dries Phlypo : “Mmmm, ik denk dat het ietsje minder zal zijn.  De financiering is ook nog niet volledig rond. Los van het Faits Divers-gegeven zullen we ook nog de steun hebben van een aantal andere partners.”

Hoe ben je bij Joël Vanhoebrouck terechtgekomen?

Dries Phlypo : “Hij heeft een fantastische kortfilm gedraaid. En intussen heeft hij net als Christophe Van Rompaey destijds ontzettend veel ervaring opgedaan als eerste regie-assistent en heeft hij ook heel veel tv-werk gedaan.  Hij heeft werkelijk een zeer mooi parcours afgelegd.  Hij is zeer gedreven, zeer enthousiast en hij is echt wel aan zijn langspeelfilmdebuut toe. Hij heeft heel lang gezocht naar het project dat zijn eerste langspeelfilm kon worden en hij heeft dat bij ons gevonden.”

Zoals bij de meeste van jullie projecten schrijft Jean-Claude weer het script.  Betekent dat ook dat jij meer en meer de productie in je eentje verzorgt?

Dries Phlypo : “Nee, dat blijven we samen doen. Jean-Claude volgt inderdaad meer de artistieke productie op, terwijl ik meer de zakelijke kant op mij neem. En dat is een combinatie die zeer goed werkt. Waarom zouden we daar verandering in brengen?  Met twee ben je sterker dan alleen.”

Naar het schijnt.  En naar het schijnt ben je ook heel tevreden over de cast van ‘Brasserie Romantiek’.

Dries Phlypo : “Ik ben zo enthousiast over die cast dat ik mijn vreugde even wou uitschreeuwen op Facebook.”

Mocht je nog meer willen schreeuwen, mag je ons altijd bellen.

Dries Phlypo : “Mocht ik me niet kunnen bedwingen, dan zal je het wel horen.”

Bedankt en Merci, zou Kaat Steppe zeggen.  En wij lenen graag eventjes haar woorden.  Bedankt en merci.

Maar intussen is de cast van ‘Brasserie Romantiek’ bekend : Een heel indrukwekkende cast, zo leest u in volgend bericht : De cast van ‘Brasserie Romantiek’ is bekend!

 

 

 

 

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …