De campagne van Maaike Neuville werkt en ‘Violet’ ook.

Vorige week deed nog Maaike Neuville nog een oproep : bestook Cinema Cartoon’s met mails opdat ze ‘Violet’ vertonen. Zonder haar actie zou de  de prachtfilm van haar levenspartner Bas Devos, ‘Violet’, niet in het reguliere arthouse-circuit in Antwerpen getoond worden. Maar haar oproep werkte en Cinema Cartoon’s kwam op zijn beslissing terug.  Al zullen de programmatoren van de arthousebioscoop dit weekend misschien wel even in Cinema Zuid zijn langsgelopen. Want de voorbije dagen waren er drie vertoningen in de zaal van het Antwerpse filmmuseum, beter bekend als Cinema Zuid.  En daar lokte  de prent van Bas Devos drie keer heel veel volk.  Cartoon’s heeft nu beslist om vanaf eind november de film van Bas Devos op het programma te zetten.

Jos Van den Bergh van Cinema Zuid was in ieder geval heel opgetogen met de opkomst voor de drie vertoningen van dit weekend : “Vrijdagavond hadden we een vertoning om 18 uur en kwam er al heel veel volk kijken naar de prachtfilmvan Bas, zaterdagavond was de zaal volzet, tot het laatste kaartje uitverkocht,  en zondagnamiddag kwamen er, ondanks de moordende concurrentie van de laatste herfstzon toch nog 120 man naar de film kijken.”

Cinema Cartoon’s wachtte niet tot zondag om de eerdere beslissing terug te keren.  Op 1 november stond er op de facebookpagina van de Antwerpse arthousebioscoop te lezen : “‘Violet’ (Bart Devos) wordt vanaf eind november in Cinema Cartoon’s vertoond. Meer info volgt later.”  Juist, Bart noemen ze hem.  Maar goed, ook Rome is niet op een dag gebouwd.  In ieder geval bravo voor Cinema Cartoon’s, voor Maaike, voor Bas en natuurlijk ook voor Cinema Zuid.

 

Linken naar :

Cinema Zuid

Cinema Cartoon’s 

 

Check Also

Josse De Pauw over zijn rol in ‘Zondag de Negenste’!

In ‘Zondag de Negenste’, de debuutfilm van Kat Steppe die we reeds kennen van haar …