3 Filmfestivals van start deze week!

Uit: Versailles

Deze week kan je weer op verschillende plekken terecht voor een waaier aan films. Het Brussels Art Film Festival gaat van start, Holibifilmfestival en Pinkscreens.

Van 9 t.e.m 26 november kan je in 31 steden en gemeenten in Vlaanderen terecht voor de selectie van het Holibifilmfestival. Je kan er films, documentaires en theater bekijken rond het holebi- en transgenderthema.

De presentatie van de openingsavond ligt in handen van niemand minder dan VRT-nieuwsanker Xavier Taveirne. Hij leidt de hele avond in goede banen en wordt daarin bijgestaan door onze nieuwe juryvoorzitter Joke Devynck. Naast juryvoorzitter is de actrice vanaf dit jaar ook meter van het Holebifilmfestival.

Van 10 t.e.m 14 november kan je in Brussel naar het Brussels Art Film Festival. BAFF geeft een overzicht van de artistieke en cinematografische productie in België door voor het merendeel onuitgegeven films over kunst te vertonen uit beide gemeenschappen. Dankzij de prijzen die het festival uitreikt, krijgen de films ook visibiliteit en vinden ze alternatieve distributienetwerken.

Van 11 t.e.m 20 november is er ook het Pink Screens filmfestival van Genres d’à Côté. Dit Brussels queer festival is een ode aan verschillende genderidentiteiten en seksualiteiten. Een programma met een heerlijke mengeling van fictie, documentaires, experimentele film, kort- en langspeelfilms.

Bekijk er o.a. de bekroonde kortfilm Versailles van Huyn Lories, met Anemone Valcke. Ook de nieuwe langspeelfilm van Nabil Ben Yadir (Les Barons) met Soufiane Chilah (Dode Hoek) staat geprogrammeerd.

Bekijk hier de programma’s van Holibifilmfestival, BAFF en Pink Screens.

 

Check Also

Bekijk de trailer van Het Smelt!

Het Smelt, het pakkende speelfilmdebuut van Veerle Baetens, geeft vandaag de officiële trailer en filmposter …