De Acht Bergen wint ‘Italiaanse Oscar’ voor Beste Film!

Woensdagnacht wonnen Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch de David di Donatello -prijs voor Beste Film voor hun boekverfilming van Le Otto Montagne. Daarnaast mochten ze ook nog naar huis met de awards voor Beste Non-original Screenplay, Beste DOP voor Ruben Impens en de prijs van Beste Sound.  De David di Donatello awards zijn de Italiaanse Oscars. Dit jaar vond de 68ste editie plaats.

De film is onlangs ook uitgekomen in de Verenigde Staten, waar hij ook een zeer goede start kende, en morgen komt de film ook uit in de UK. De film zou ongeveer 36.000 dollar – meer dan 30.000 euro – hebben opgebracht tijdens het openingsweekend in New York. Daarmee doet hij het zelfs nog beter dan La Grande Bellezza in 2013, die later de Oscar afsnoepte van Felix’ Broken circle breakdown.

Bij ons ging De Acht Bergen in december in première, in aanwezigheid van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti. De wereldpremière vond al plaats vorig jaar in Cannes, waar ze toen naar huis gingen met de Juryprijs.

Synopsis:

De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

In België kon De Acht Bergen al meer dan 200.000 bioscoopbezoekers bekoren. De film draait nog in Studio Skoop, Cinema Lumière Brugge en Mechelen!

Check Also

Vacatures bij JEF!

JEF festival is op zoek naar een kortfilmprogrammator en een logistiek medewerker. JEF is dol …