‘Crimi Clowns’ wordt een langspeelfilm

De eigenzinnige, dwarse en ongewone tv-serie van Luk Wyns wordt ook een film.  Dat vertelde Wyns zelf aan de Gazet van Antwerpen.  En wij zouden natuurlijk niet in twijfel willen trekken wat in de Gazet van Antwerpen staat.  De serie — 10 afleveringen lang — liep  op 2BE en is nu uit op dvd.  De film zou in maart al in de bioscoop te zien zijn en in het najaar zou er dan een tweede seizoen van de serie van 12 afleveringen op 2BE lopen.

Luk Wyns is regisseur, producent en bedenker van de serie en is ook één van de acteurs.  De serie gaat over een bende overvallers die ’s nachts overvallen en inbraken pleegt en overdag kinderfeestjes opvrolijkt als een bende clowns.  Het succes van de serie komt voor Wyns eigenlijk een beetje als een verrassing, zo bekent hij in het gesprek dat hij met de Gazet van Antwerpen heeft gehad. ‘Vlaanderen blijkt meer breeddenkend dan ik dacht. Ik verwachtte een kleine golf van verontwaardiging, maar de reeks oogstte enkel lovende kritieken en loopt momenteel op de Nederlandse zender Veronica en er is nog meer interesse uit het buitenland’, zo zegt hij.

De serie is zogezegd gefilmd door ene Wesley Tersago.  Hij studeert aan de Amsterdamse Filmacademie, maar wordt daar in het vierde jaar aan de deur gezet. Hij komt terecht in de gangsterbende van zijn vader Ronny en overvalt samen met de bende een elektrozaak.   Met één van de gestolen fototoestellen (waarmee je tegenwoordig kan filmen en waarmee gerenommeerde regisseurs als Darren Aronofsky grote delen van hun films draaien) gaat hij aan de slag en begint de perikelen van de bende op beeld vast te leggen. En zo wordt dus ook een groot deel van de serie gedraaid, op fotocamera’s, met beschikbaar licht en met een kleine ploeg.

Luk Wyns regisseerde de serie zelf, samen met Peter Van Eyndt.  Zelf vertolkt hij in ‘Crimi Clowns’ de rol van Ronny Tersago.  Johnny De Mol speelt de rol van Wesley Tersago en ook Hilde Uitterlinden, Frank Aendenboom, Peter Thyssen, Veerle De Jonghe, Chris Willemsen en Manou Kersting spelen mee.  Wordt dus hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …