Charlotte De Bruyne over ‘Little Black Spiders’

Als u een theaterfreak bent, zult u haar vast wel kennen.  Ze gooide nogal hoge ogen met haar vertolking in ‘Pubers Bestaan Niet’ van Ontroerend Goed en ze tekende voor ‘XXXO’, een veelbesproken voorstelling die ze met haar collega en vriendin Nathalie Verbeke schreef en regisseerde.  Ze is nog piepjong.  Een klasgenote van Anemone Valcke aan het KASK.  21.  Nu.  Maar ze was nog jonger toen ze voor Patrice Toye ‘Little Black Spiders’ deed, haar eerste langspeelfilm.  En binnenkort begint ze al aan de opnamen van haar volgende : ‘Flying Home’ van Dominique Deruddere.  Maar daar hadden we het niet over toen we met haar spraken.  Wel over ‘Little Black Spiders’, een film over een aantal jonge meisjes die ongewenst zwanger geraakt zijn.  Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig.  Ergens.  Ergens op de zolderverdieping van een ziekenhuis. Daar worden de meisjes ondergebracht om er te bevallen.  Zonder dat ze eigenlijk een duidelijk idee hebben van wat er met hen en met hun kind zal gebeuren.  De film is gebaseerd op waar gebeurde feiten.

 

We vroegen haar eerst naar haar eigen geschiedenis. Een jonge geschiedenis.  Maar waar komt ze vandaan?  Hoe is ze bij deze film betrokken geraakt?  En had ze al eerder voor een camera gestaan?  Klik hier om te zien en te horen wat ze antwoordde.

We vroegen haar hoe de opnamen verlopen zijn en u kunt zelf haar antwoord bekijken. Klik hier om te horen en te zien wat ze zei.

‘Little Black Spiders’ is een hele mooie film geworden.  Maar dat is natuurlijk geen garantie dat het publiek hem wil zien.  Waarom moeten de mensen volgens Charlotte De Bruyne naar de film van Patrice Toye gaan kijken? Klik hier en zie en hoor wat ze zei.

Patrice Toye liet haar ook zelf over haar personage praten, terwijl ze in haar rol zat, de rol van Roxanne, het meisje dat net zoals de andere meisjes in de instelling ongewenst zwanger is en samen met de andere meisjes naar de instelling gekomen is om er te bevallen.  Klik hier en geniet

 

 

Bekijk ook het interview met haar tegenspeelster, Line Pillet.  Klik hier

De trailer van film nog niet gezien?  Klik hier

Lees ook :

‘Little Black Spiders’ opent Filmfestival van Oostende

‘Little Black Spiders’ naar Montréal

Charlotte De Bruyne over ‘Flying Home’

Charlotte De Bruyne over ‘Flying Home’ en werken met Jan Decleir

Charlotte De Bruyne en haar debuut in het Engels

Charlotte De Bruyne vindt ‘Flying Home’ een gezellige wijvenfilm

Check Also

‘Zodiac’ wint ticket voor de Oscars op BSFF!

‘Zodiac’, de kortfilm van Hans Buyse waarvoor hij samen met Titus De Voogdt ook het …