Cecilia Verheyden over 2013

Er zijn zo van die mensen van wie niets moet kennen van wat gemaakt hebben om toch te weten dat ze er staan.  Gewoon Cecilia bezig horen en zien en je weet dat ze het vuur heeft, de pit, de drive om films te maken.  Toen ze debuteerde, werd dat debuut meteen bekroond en eigenlijk is men haar in alles wat ze sindsdien heeft gedaan blijven bejubelen.  En iedereen die in de sector aan het werk is, zegt het met een zelfde stelligheid.  Dat is een meisje dat langspeelfilms zal draaien.  Wij weten het ook zeker.  En we hebben zo een licht vermoeden dat we ook fan van die films zullen zijn.  We waren dan ook heel blij dat ze zo vriendelijk was om onze nieuwjaarsvragen te beantwoorden.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

Ik hoop te kunnen werken op de reeks die ik momenteel aan het voorbereiden ben met productiehuis Menuet. Het is een hele mooie reeks die op alle gebied helemaal mijn ding is. Als het meezit, zijn we deze eind 2013 aan het draaien. Daarnaast hoop ik dat het script voor mijn eerste langspeelfilm meer vorm krijgt. Deze koude wintermaanden zijn alleszins het ideale moment om te schrijven.

 

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

 

Ik kijk enorm uit naar de eerste langspeelfilms van Raf Reyntjens en Kevin Meul. Ik hoop dat beiden voor volgend jaar zijn!

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

 

Ik zou zéker Brecht Goyvaerts in de gaten houden. Hij is de cameraman van héél veel straffe videoclips, commercials en mijn kortfilm ‘Robyn O. (14)’. Ik voel aan mijn kleine teen dat hij volgend jaar aan het grotere werk zal beginnen. Ook ben ik, zoals velen waarschijnlijk, benieuwd naar wat Felix Van Groeningen en Michaël Roskam nog allemaal gaan realiseren.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

 

Internationaal denk ik dat Geoffrey Enthoven het wel eens heel druk zou kunnen krijgen volgend jaar. Verder wens ik ook Michaël Roskam het allerbeste toe internationaal.

Klik ook hierop :

Interview Cecilia Verheyden

Keer terug naar de lijst

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …