Caviar bevestigt ons verhaal

We moeten ons niet te veel en niet te hard op de borst gaan slaan, maar zo nu en dan mag het wel eens. Want als het op filmnieuws aankomt, zijn we de vele media vaak wat sneller af.  Geef toe, nergens elders had u al kunnen lezen welke drie Belgische acteurs een rolletje spelen  in ‘Nymphomaniac’, de nieuwe film van Lars Von Trier.  Nadat wij het nieuws hadden uitgebracht, kon Caviar het alleen maar bevestigen.  Dat gebeurde met het volgende bericht dat persagente Gudrun Burie net uitstuurde :

 

Persbericht,  11 september 2012

Voor onmiddellijke verspreiding

 

 

Michaël Pas, Lien Van de Kelder en Ivan Pecnik hebben rol in Lars von Triers ‘Nymphomaniac’

 

 

Michaël Pas zal binnenkort een aantal dagen op de set staan van Lars von Triers nieuwe film Nymphomaniac. Hij vertolkt de rol van de oude Jérôme, de man van Joe, en zal naast de zijde van Charlotte Gainsbourg staan, die de rol van Joe op zich neemt. De rol van de jonge Jérôme is voor de Amerikaan Shia Labeouf .
Zoals bekend filmde von Trier de afgelopen twee weken in België. Productiehuis Caviar verzorgde er de productie, tot grote tevredenheid van de regisseur. Vrijdag verhuisde de hele ploeg naar Duitsland, waar ze negen weken zal blijven. Naast Michaël Pas vertolken ook Lien Van de Kelder en Ivan Pecnik een kleine rol in de film.

 

Naast Charlotte Gainsbourg spelen ook Stellan Skarsgard (als Seligman), Stacy Martin (als de jonge Joe), Shia Labeouf, Jamie Bell, Connie Nielsen, Mia Goth, Jens Albinus, Severin Von Hoensbroech, Peter Gilberg Cotton, Nicolas Bro, Tabea Tarbiat, Janine Romanowski, Jesper Christensen, Tania Carlin, Felicity Gilbert en Shanti Roney mee.

 

Vandaag raakte ook bekend dat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) 100.000 euro co-productiesteun toekent aan het project.

 

NYMPHOMANIAC wordt geproduceerd door Louise Vesth van Zentropa Entertainments, in co-productie met Bettina Brokemper van Zentropa International Köln, Marianne Slot van Slot Machine en Bert Hamelinck van Caviar, met de hulp van het Danish Film Institute, Filmstiftung Nordrhein-Westfalen, Eurimages, Deutscher Filmförderfonds, Nordic Film & TV Fund, Belgische Tax Shelter in samenwerking met DR en Film i Väst, met de medewerking van Arte, Canal+ en The West Danish Film Fund, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en met ontwikkelingssteun van het Media Programma. De internationale verkoop ligt in handen van TrustNordisk.

 

De release van Nymphomaniac wordt verwacht in 2013. De film zal in België verdeeld worden door ABC Distribution.

Synopsis

Nymphomaniac is een wild en poëtisch verhaal over de erotische reis die een vrouw doormaakt van haar geboorte tot ze 50 is. Het verhaal wordt verteld door het hoofdpersonage, de zelfverklaarde nymfomane Joe. Op een koude winternacht wordt een in mekaar getimmerde Joe gevonden in een steegje door de oude charmante vrijgezel Seligman. Hij neemt haar mee naar zijn appartement, waar hij haar wonden verzorgt en haar ondertussen uitvraagt over haar leven. Hij luistert aandachtig naar Joe die, doorheen de volgende 8 hoofdstukken, het gedetailleerde en veelzijdige verhaal vertelt van haar leven, rijk aan boeiende verhalen en anecdotes.

Bekijk hier ons bericht van 9 september

 

Check Also

51ste editie van Film Fest Gent (9 t/m 20 oktober) kent haar eerste titels!

De 51ste editie (9 t/m 20 oktober) van Film Fest Gent kent haar eerste titels. …