Caroline Strubbe wint de zesde Jo Röpcke Award

Gent 13 oktober 2013 – In 2008, nog onder het bewind van toenmalig hoofdredacteur Patrick Duynslaegher, reikte Focus Knack voor het eerst de Jo Röpcke Award uit, genoemd naar de man die de betere film bij het brede publiek bekend maakte via zijn programma Première. De prijs ging dit jaar naar Caroline Strubbe, wiens opvolger van haar eerste film ‘Lost Persons Area’, later op de week op het 40ste Film Fest wordt voorgesteld.  Haar tweede heet ‘I’m The Same, I’m An Other’.  Een film met weinig woorden, maar des te meer trage, veelzeggende beelden.

Volgens de recensent van Focus Knack, Dave Mestdach, krijgt Strubbe de onderscheiding voor haar ‘ingetogen, poëtische drama’s die drijven op sfeer en suggestie en die de beelden voor zich doen spreken’.  Haar nieuwe film ging in première op het Internationaal Filmfestival van Toronto en komt vanaf 23 oktober in de Vlaamse zalen.

Dat ze het soort cinema maakt die ze maakt, noemt Mestdach ‘niet evident in het huidige spektakelklimaat. Bovendien doet ze dat met metier en integriteit.’

De prijs die Strubbe gisteren in ontvangst mocht nemen was een tekening van Focus Knack huistekenaar Karl Meersman.  Ze werd overhandigd door de weduwe van Jo Röpcke.

In 2008 werd de Jo Röpcke-award voor het eerste uitgereikt aan Fien Troch. De andere laureaten waren Felix Van Groeningen, Gust Van den Berghe, Nicolas Provost en Nicolas Karakatsanis.

Zie ook :

Trailer ‘I’m The Same, I’m An Other’

Geselecteerd voor Toronto

Caroline Strubbe over 2013

Tomas Leyers over 2013

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …