Caroline Strubbe, regisseur van ‘I’m the Same, I’m an Other’, aan het woord

Caroline Strubbe heeft een nieuwe film uit, nadat ze in 2009 met haar langspeelfilmdebuut ‘Lost Persons Area’ op het Festival van Cannes meteen in de prijzen viel in de nevensectie La Semaine de la Critique.  Ze mocht er de SACD-prijs voor het beste scenario mee naar huis nemen.  Met haar nieuwste, het vervolg op ‘Lost Persons Area’ eigenlijk, werd ze geselecteerd voor het ook al zeer gerenommeerde Festival van Toronto.  Wij konden haar interviewen tijdens het 40ste Film Fest in Gent, waarvoor  haar film ook geselecteerd was.

Haar debuutfilm ‘Lost Persons Area’ speelde zich af in een uitgestrekt niemandsland waar een moeder, een vader en een dochter woonden en werkten.  De vader klom er met een Hongaarse arbeider op de hoge elektriciteitspylonen die er door het indrukwekkend lege landschap sneden. De leegte was waar alle personages mee worstelden.  En uiteindelijk werd ze hen fataal.  Het kind en de Hongaar bleven alleen achter.  En in deze film dagen ze samen weer op.  Zoveel jaar later.  Al worden we wellicht verondersteld te geloven dat ze nog niet lang samen onderweg zijn. Want ze zijn nog volop de evenwichten aan het zoeken.  De communicatie wil nog niet zo best lukken.  Ze spreken mekaars taal niet en met de gebarentaal weten ze ook niet echt om te gaan.

We hadden een gesprek met de Truiense regisseur die al een eeuwigheid in Brussel woont.  Haar film is opnieuw een productie van Minds Meet, de productiefirma die onder meer geleid wordt door haar man Tomas Leyers. Hij is met zijn firma ook de verdeler van de film, want eigenzinnige films als ‘I’m the Same, I’m an Other’ geraken dan wel vlot geselecteerd voor grote en belangrijke festivals, maar de massa komt er niet op af. En dus krijg je die films ook minder makkelijk in de zalen geplaatst. Maar Minds Meet slaagde er toch in om in heel veel bioscopen waar de betere film goed gedijt een scherm te pakken te krijgen.

En wij hadden een gesprek met Caroline Strubbe.  Dit zijn de thema’s waar we het met haar over hebben.  Klik op de items om haar antwoorden te zien en te horen.

–       Waarover gaat de film?

–       Een film die je op 2 manieren kunt bekijken

–       Een dubbelzinnige film

–       Hoe de stijl, de stiltes en de manier van acteren werken

–       Kimke Desart is een fenomeen

–       Wat is het motief van de Hongaar?

–       Hoe was het om te draaien met David Williamson?

–       Dit is deel 2 van een trilogie. Er komt dus een deel 3.

–       Een film die ze zelf in de bioscoop moeten brengen

–       Caroline Strubbe voelt zich gesteund

Zie ook :

Caroline Strubbe wint Jo Röpcke Award

Trailer ‘I’m The Same, I’m An Other’

Geselecteerd voor Toronto

Caroline Strubbe over 2013

Tomas Leyers over 2013

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …