Cannes throwback: Hannes De Maeyer!

Rebel, de nieuwste film van Adil & Bilall, ging de nacht van 26 op 27 mei in première op het Filmfestival van Cannes. Hannes De Maeyer stond, samen met Oum en Bakr, in voor de originele score.

Hannes De Maeyer is één van de meest veelzijdige Belgische componisten, vooral bekend van zijn eerdere samenwerkingen met het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah (ImagePatser, Black). Zijn partituren variëren van puur elektronisch tot indrukwekkende symfonische instrumentatie, en alles daartussenin.

In 2019 componeerde Hannes de indrukwekkende symfonische partituur van het Belgische oorlogsepos Torpedo, waarvoor hij de 2020 Best Original Score for a Belgian Production won tijdens de prestigieuze World Soundtrack Awards. Hij werkt momenteel aan de Britse remake van de misdaaddramaserie Professor T.

Rebel is een productie van Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeckvoor Caviar. Naast Adil en Bilall, schreven ook o.a. Kevin Meul en Jan Van Dyck mee aan het scenario. Robrecht Heyvaert tekende voor de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer, samen met Oum en Bakr instond voor de originele score. De choreografie in bepaalde scènes is van Sidi Larbi Cherkaoui.

Synopsis:

Na de dood van zijn vader zoekt Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen, naar een eigen identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere broer Karim, een lokale dealer en gangster. Ondanks zijn jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven er zal gaan uitzien.

De film komt naar de Belgische zalen op 5 oktober 2022.

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …