Cannes Throwback: Charlotte en Tijmen over Tori et Lokita!

24 mei vond in Cannes de première plaats van Tori et Lokita, de nieuwste film van de gebroeders Dardenne, met Charlotte De Bruyne en Tijmen Govaerts.

Tori et Lokita werd beloond met de Prix du 75ème Festival. Die laatste film bezorgde de gebroeders Dardenne op die manier al hun achtste prijs op het Filmfestival van Cannes. Daarmee zijn ze de meest bekroonde regisseurs in de geschiedenis van het festival.

Voor de broers had het zelfs hun derde Gouden Palm kunnen worden. Eerder wonnen Jean-Pierre en Luc Dardenne de hoofdprijs in Cannes al met Rosetta en L’Enfant. Na de première van Tori et Lokita mochten ze dit jaar een minutenlange staande ovatie in ontvangst nemen.

De hoofdrollen zijn voor Pablo Schils en Joely Mbundu, ondersteund door o.a. Tijmen Govaerts en Charlotte De Bruyne. Voor Govaerts was het ook niet de eerste keer in Cannes, hij speelde mee in Girl en mocht in 2018 bij de wereldpremière zijn. De film van Lukas Dhont mocht toen naar huis met de Camera d’Or.

Synopsis:

België, vandaag. Een jongen en een tienermeisje zijn alleen van Afrika naar hier gereisd. Ze zetten hun onoverwinnelijke vriendschap in om de moeilijke omstandigheden van hun verblijf aan te kunnen.

Tori et Lokita is vanaf 7 september te zien in de zalen.

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …