‘Cadet’ van Kevin Meul in wereldpremière in Leuven

Op 29 november gaat het Internationaal Kortfilmfestival van start en dat is de ideale gelegenheid om te zien wat het aanstormende Vlaamse filmtalent weer voor moois klaargestoomd heeft.  Zo beleeft ook de nieuwste film van Kevin Meul er zijn wereldpremière.  ‘Cadet’ heet de film en de bekendste acteur die erin te zien is, is Robbie Cleiren.

Kevin Meul presenteert in Leuven zijn nieuwe en tweede kortfilm ‘Cadet’,  een tragikomedie over de 13-jarige cadet Steve die door zijn vader/coach Patrick stiekem wordt gedopeerd om zijn prestaties te bevorderen. Steve moet noodgedwongen de ultieme keuze maken tussen vaderliefde en eigenwaarde. De hoofdrollen worden vertolkt door Robbie Cleiren (‘Clan’, ‘Dirty Mind’, ‘De helaasheid der dingen’, ‘Een ander zijn geluk’), Aaron Roggemans, Felix Meyer en Jurgen De Kerf.Kevin Meul won met zijn korte filmdebuut ‘Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck’ tal van internationale prijzen tijdens zijn festivalparcours, waaronder de Grand Prize in Rhode Island, de Grand Jury Prize in Seattle, de prijs voor Beste Kortfilm in Valladolid en de Publieksprijs in Leuven. De korte comedy was o.a. ook te zien tijdens het Montreal World Film Festival, Cinequest en het filmfestival van Chicago.

Producent van ‘Cadet’ is Eurydice Gysel die eerder al de films ‘Ex drummer’ en ‘22 mei’ van Koen Mortier produceerde.

‘Cadet’ wordt op het IKL vertoond in Programma 3 van de Vlaamse Kortfilm Competitie op zat 30 nov (17u30), ma 2 dec (22u00), din 3 dec (17u30) en woe 4 dec (19u45).

Zie teaser van de film

Check Also

Programma 50ste Film Fest Gent voorgesteld: What a gift!

Er zit meer dynamiek dan ooit in de vijftigste editie van Film Fest Gent: naast …