‘By The Name Of Tania’ wint Speciale Jury Prijs & Prijs voor Beste Cinematografie!

FIFF Namen 2019: By The Name Of Tania van Bénédicte Lienard en Mary Jiménez ontving zonet de Speciale Jury Prijs en de Prijs voor beste Cinematografie van de jury, voorgezeten door de Franse regisseur André Téchiné.

Gebaseerd op getuigenissen, vertelt deze hybride film het verhaal van Tania, een tienermeisje dat de prostitutie in gedwongen wordt in de regio van de goudmijnen in de Amazone. Na in de val te zijn gelopen door valse beloften van werk, herinnert Tania zich haar ontvoering en herinnert zich het geleidelijk verlies van haar identiteit. Terwijl ze haar verhaal vertelt aan een politieagent, voert de camera ons van de jungle naar de mijnstreek, tot in de bars waar de seksuele uitbuiting plaatsvindt.

De landschappen van de Amazone, drijvende sloppenwijken en de jungle contrasteren met de duisternis van de geschiedenis, de armoede en de aangrijpende getuigenis van een jong meisje. Ondanks de fascinerende en poëtische beelden blijft de horror die Tania meemaakte nog lang nazinderen. Een ontroerende documentaire die een stem en een identiteit geeft aan iemand die haar naam had verloren. Nu Tania vandaag veilig is, onthullen haar woorden een diepere zelfkennis.

Na de Best International Feature Award op Raindance vorige week bekronen deze twee nieuwe prijzen een al prachtig en met prijzen bekroond parcours voor By The Name Of Tania.

De film werd al vertoond in wereldpremière op Berlinale, alvorens te zijn vertoond in Spanje, Portugal, Peru, Verenigde Staten en Engeland.

By The Name Of Tania wordt door MOOOV gedistribueerd en is geproduceerd door Clin d’oeil films (Hanne Phlypo) in coproductie met Dérives, BALDR Film, CBA, RTBF & CANVAS.

De film komt 23 oktober in de Belgische zalen.

Check Also

Bekijk de trailer van Het Smelt!

Het Smelt, het pakkende speelfilmdebuut van Veerle Baetens, geeft vandaag de officiële trailer en filmposter …