’The Broken Circle Breakdown’ nu ook genomineerd voor een César

PARIJS/BRUSSEL, 31 januari 2014. Felix van Groeningens ‘The Broken Circle Breakdown’ is genomineerd voor de César voor Beste Buitenlandse Film. Dat maakte de Académie des Arts et Techniques du Cinéma deze ochtend in Parijs bekend. De Césars zijn de Franse tegenhangers van de Oscars. ‘The Broken Circle Breakdown’ wordt in Frankrijk verdeeld onder de titel ‘Alabama Monroe’. Op 28 februari weten we wie er uiteindelijk aan de haal gaat met de prijs.

In de categorie voor Beste Buitenlandse Film neemt ‘The Broken Circle Breakdown’ het op tegen een hele reeks sterke films.  De tegenstand is haast nog sterker dan bij de Oscars.  Maar dat mag Felix Van Groeningen en co niet tegenhouden.  Hij en zijn ploeg nemen het op tegen het Spaanse ‘Blancanieves’ van Pablo Berger, Woody Allens ‘Blue Jasmine’, Quentin Tarantino’s ‘Django Unchained’, Paolo Sorrentino’s ‘La grande belezza’, Alfonso Cuaróns ’Gravity’ en het eveneens Belgische ‘Dead Man Talking’ van Patrick Ridremont, waarin de Vlaming Jan Hammenecker een belangrijke rol speelt.

 

‘The Broken Circle Breakdown’ is een productie van Dirk Impens van het Gentse productiehuis Menuet. Het scenario werd geschreven door Felix van Groeningen en Carl Joos, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. De film kon rekenen op steun van het VAF.

Zie ook :

Alles over ’The Broken Circle Breakdown’

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …