Bram Renders over 2013

Op filmvlak kennen we Bram Renders vooral van zijn scenario voor de film ‘Los’ van Jan Verheyen.  Maar Bram heeft al tal van series geschreven en geproduceerd, waaronder ‘Jes’ en ‘Dag en Nacht’, telkens gemaakt met gereputeerde filmmakers als onder meer Kaat Beels en Geoffrey Enthoven.

 

Dit zijn z’n antwoorden op onze nieuwjaarsvraagjes.  

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop (zoals zovelen) dat een van de scenario’s waaraan ik bezig ben, in productie zal gaan. En los daarvan: om samen met collega’s in de sector een basis te kunnen leggen voor een beter fiscaal statuut voor creatieven.

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

Zeer benieuwd naar de meeste films, maar zeker naar ‘Los Flamencos’ van Daniel Lambo omdat het scenario al zeer veelbelovend was. En naar ‘Bingo’ omdat de combinatie Rudy Van Den Bossche Ruud De Ridder me intrigeert.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Daniël Lambo, dus. En het creatieve duo Adil El Arbi en Bilal Fallah, die door hun VAF Wild Card een eerste langspeler kunnen maken.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Als de Amerikaanse remake even goed is als het origineel: scenarist Pierre De Clercq.

 

Terug naar de nieuwjaarslijst

Check Also

Casting call: jonge actrice voor nieuwe langspeelfilm van Frank Van Passel!

Voor de nieuwe langspeelfilm van Frank Van Passel, ‘Foley Man’, is castingbureau Anntourage op zoek …