Boris Van Severen en zijn overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

Het was al van 2013, toen hij met zijn maat Jonas Vermeulen op Theater aan Zee de publieksprijs won met hun stuk ‘The Great Downhill Journey Of Little Tommy’ dat er hardop gefluisterd werd dat deze jongeman een mooie toekomst had.  Dat hij acterend en musicerend uit de voeten kon, en bovendien ook nog eens de looks had van een jonge God, liet hem in ‘Belgica’ belanden, als Davy Coppens, zanger van ‘The Shitz’, een band waarmee hij buiten de film prompt een hit scoorde, van muziek voorzien door de mannen van Soulwax. En intussen schitterde hij bij het KIP en mocht ook het betere tv-publiek hem leren kennen, meer bepaald als woordvoerder van vicepremier Kennis in ‘De 16’.  Is zijn toekomst intussen een heel klein beetje ingekort, ze oogt met de dag mooier.

1) Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)

Er was naar mijn herinnering alleszins véél vlaamse film in 2016, zoveel dat ik ze niet allemaal heb kunnen bekijken.

En het is goed dat men blijft investeren in de vlaamse cinema, maar anderzijds zorgt dit er wel voor dat pareltjes als problemski hotel, vincent en king of the belgians niet de aandacht kregen die ze verdienden.

2016 was ook het jaar van ‘Belgica’ en van mijn debuut. Ongelooflijk om van zo’n film deel te mogen uitmaken. Wat een kanjer!

2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?

Na een jaar vollenbak draaien voor o.a. ‘De 16’ en ‘Salamander 2’ zal 2017 voor mij vooral uit theater bestaan. Er zit ook wel nog film aan te komen maar daar kan ik nog niks over zeggen.

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld)

Voor mij waren Stef Aerts, Tom Vermeir en Felix Van Groeningen dé figuren van de film dit jaar.

Stef en Tom hebben alletwee keihard bewezen dat het ras-spelers uit een zeldzaam roedel zijn. Hoe die twee de broers Jo en Frank portretteerden is pure klasse.
Felix heeft alweer bewezen hoe sfeer de dialoog naar een hoger niveau kan tillen.

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?

Lukas Dhont en Gilles Coulier. ‘Cargo’ wordt volgens mij dé film van 2017. En op ‘Under my skin’ is het nog even wachten denk ik, maar daar ben ik ook vreselijk benieuwd naar.

5) Welke vraag zou u zelf gesteld willen krijgen aan het eind van 2016 en/of het begin van 2017 en wat zou u er op antwoorden?

V: heeft u het ooit koud gehad op een set.

A: nee

6) Is er een vraag die je aan iemand uit de Vlaamse filmwereld gesteld zou willen zien? Zo ja, welke?

Nee

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …