Bilall Fallah over de poort naar Hollywood!

Image, de debuutfilm van Belgisch-Marokkaans regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, was vrijdag op tv te zien. Bilall vertelt hoe deze film voor hen de poorten van Hollywood opende.

Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten in 2014 hun eerste langspeelfilm Image, met het geld van de VAF-Wildcard. Die kregen ze in 2011 voor de kortfilm Broeders, een mooi budget voor de meesten om een nieuwe kortfilm mee maken. Het duo wilde er echter ineens een langspeelfilm mee maken, nochtans werd dat door iedereen in hun omgeving afgeraden.

Michaël Roskam (Rundskop) was onze mentor en Nabil Ben Yadir (Les Barons), dat waren onze broeders die het al hadden gemaakt in de filmwereld, zeiden dat we op onze bek gingen gaan”, Bilall. “Ik had heel veel twijfels, maar Adil zei ‘F**k it!’ en dat heeft ervoor gezorgd dat we het toch gedaan hebben.

Het is film met fouten die ik nu niet meer zou willen maken, maar daardoor wisten we wel hoe we Black gingen doen. En daarmee zijn we op Toronto International Film Festival geraakt, waar we een Discovery Award hebben gewonnen en zo zijn de deuren van Hollywood geopend. Dus: je moet écht op je bek vallen, om te leren!”, aldus Fallah tegen de jonge filmmakers die deelnamen aan het Point Of U-festival in september.

Black en Patser zijn beschikbaar op Streamz, Bad Boys for Life op Streamz+

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …