BIFFF onthult volledige programmatie!

Agenda’s in de aanslag, want van 11 tot 23 april is het Brussels International Fantastic Film Festival terug! Op het menu: 4 wereldpremières, 6 internationale premières en 10 Europese premières onder de 72 gepresenteerde speelfilms. Een Smerige Ettertjes -thema, een Spaanse focus met star guest Juan Antonio Bayona, een gratis Vampierenbal en enkele monsterlijke previews!

Het BIFFF draagt de jongere generaties na aan het hart. Voor zijn 41ste editie zet het festival hen dan ook extra in het licht met een thematische sectie, gedoopt Smerige Ettertjes. Doorheen de filmgeschiedenis worden kinderen beschouwd als eeuwige slachtoffertjes, toch bewijst dit programma dat kinderen ook genadeloze beulen kunnen zijn.

Van Wrath of Becky tot Kids vs. Aliens, via The Prank of de Belgische coproductie Wolfkin, gidsen een twintigtal films jullie doorheen ons BIFFF DreamLand 2023. Daaronder valt ook de legendarische traantjeslater uit 2016, A Monster Calls van regisseur Juan Antonio Bayona (The Orphanage, The Impossible, Jurassic World: Fallen Kingdom), die tevens star guest is van deze editie.

Niet toevallig rolt het BIFFF dit jaar ook de rode loper uit voor een Spaanse Focus met negen fonkelende pareltjes, waaronder de nieuwste Alex de la Iglesia (Four’s A Crowd), Bayona’s A Monster Calls en Ferocious Wolf , remake van het Israëlische Big Bad Wolves – “Beste film van 2013”, dixit Tarantino – maar ook een extreem straffe selectie kortfilms onder de noemer Spainkillers.

Naast de gewoonlijke cultslasherzombiekomediedramathrillers staan er ook enkele blockbusters op het programma, zoals The Pope’s Exorcist (dat deel uitmaakt van de “Born After Armageddon”-dag waarop alle films gratis zijn voor jongeren tussen 16-25 jaar), Evil Dead Rise (exact 30 jaar na de triomf van Army Of Darkness op het BIFFF), Infiniti Pool, Sisu en Renfield – die het allereerste volledig gratis Vampierenbal onder de doopvont mag houden.

In 1983 bevatte de selectie een bovengemiddeld hoog aantal cultfilms zoals Le Dernier Combat, The Dark Crystal en Evil Dead. In 1993 waren dat o.a. Army Of Darkness, Braindead en Resevoir Dogs. In 2003, Bubba Ho-Tep, Cabin Fever en The Grudge. In 2013, Mama, Oblivion en Ghost Graduation… Alsof, om de 10 jaar, een uitzonderlijk programma uit het graf opstaat. Is dit ook het geval voor 2023? Enkel de geschiedenis zal het ons zeggen…

En natuurlijk, niet te vergeten, is er de Belgische Kortfilm Competitie. Bekijk hier de geselecteerden.

Het BIFFF viert dit jaar zijn eenenveertigste verjaardag. Het vindt van 11 tot en met 23 April 2023 plaats in Brussels Expo op de Heizel. Tickets en info vind je hier

Check Also

Nieuwe huisstijl voor Film Fest Gent!

België’s grootste internationale filmfestival zal in oktober 2023 haar 50e verjaardag vieren. Bij een nieuw …