Bert Hamelinck produceerde met ‘The Rider’ een film met wereldfaam

Bert Hamelinck is de grote baas van de Belgische productiemaatschappij Caviar.  Sinds een aantal jaren woont en werkt Hamelinck in Los Angeles, want ook daar heeft Caviar kantoren, net als in Parijs, Londen en Madrid.  Het Amerikaanse kantoor werkt intussen zo danig goed dat er meer inzet gedraaid wordt dan in het Belgische hoofdkantoor.  Caviar Amerika produceert ook films die puur Amerikaans zijn.  ‘The Diary of a Teenage Girl’ was al zo’n film.  De postproductie van de  film met Alexander Skarsgard gebeurde trouwens grotendeels in de Belgische kantoren.  Maar een film als ‘The Rider’, geregisseerd door een Amerikaanse van Chinese origine, Chloé Zhao, is helemaal Amerikaans. Ook al is de hoofdproducer, Bert Hamelinck, een Belg. ‘The Rider’ werd vorig jaar door het toonaangevende filmvakblad uit Hollywood, Variety, uitgeroepen tot ‘The Best Film of the Year’. De prent won de hoofdprijs van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en de Grand Prix van het Filmfestival van Deauville en veroverde wereldwijd de harten van pers, publiek en festivaljury’s.  

Gebaseerd op zijn eigen waargebeurde verhaal, volgt regisseuse Chloé Zhao in ‘The Rider’ Brady Jandreau, een rijzende ster in de rodeowereld die na een tragisch ongeluk te horen krijgt dat hij zijn dromen en ambities zal moeten opbergen. Terug thuis vraagt Brady zich af waar hij voor moet leven als hij niet langer kan doen wat zijn leven zin geeft: het paardrijden en de wedstrijden. In een poging om zijn lot opnieuw in eigen handen te nemen, gaat Brady op zoek naar nieuwe hoop, passie en identiteit. Hoofdrolspeler Brady Jandreau vertolkt zichzelf in de film als niet-professioneel acteur, net als alle andere personages. Ook zijn familieleden Tim en Lilly Jandreau zijn in de film te zien.

 

De volgende dagen laten we Bert Hamelinck nog uitgebreid aan het woord. We spraken met hem tijdens het Film Fest Gent. Want hij mag dan veel kennen van Amerikaanse films, hij weet ook alles van Vlaamse fictie.  Als big chief bij Caviar, had hij ook zijn inbreng in Caviar-producties als ‘Tabula Rasa’, ‘Sprakeloos’, ‘Vele hemels’, ‘Black‘ en vele andere.

 

Check Also

Jessica Woodworth over LUKA!

Woensdag 13 september verschijnt LUKA, geschreven en geregisseerd door Jessica Woodworth, de winnares van de Leeuw …