Berlijn wild van ‘The Broken Circle Breakdown’

Broken Circle breekt harten op Berlinale

 

BERLIJN/BRUSSEL, 12 februari 2013. Felix van Groeningens ‘The Broken Circle Breakdown’ is vanavond onthaald geworden op een minutenlang applaus op het Internationaal Filmfestival van Berlijn (7 – 17 februari). De voorstelling vond plaats in het Friedrichstadt-Palast en werd bijgewoond door meer dan 1.400 festivalgangers. Naast van Groeningen en producent Dirk Impens waren ook hoofdacteurs Veerle Baetens en Johan Heldenbergh en muzikant Nils De Caster aanwezig.

 

Felix van Groeningen, Veerle Baetens en Johan Heldenbergh waren zichtbaar ontroerd door de reactie van het publiek dat tijdens de volledige eindgeneriek bleef applaudisseren. Als toemaatje zongen de twee acteurs samen met Nils De Caster de song “Didn’t Leave Nobody But The Baby” (“Go to Sleep, Little Baby”) live op het podium, wat opnieuw een lang applaus van het publiek losweekte.

 

Naast het publieke succes op het Internationaal Filmfestival van Berlijn, behoort de film ook tot één van de “hot tickets” op de European Film Market, de filmmarkt van de Berlinale. The Match Factory, de sales agent die ‘The Broken Circle Breakdown’ in het buitenland verkoopt, rapporteert een zeer sterke interesse uit tal van landen. Verwacht wordt dat er nog voor het einde van het festival distributiedeals zullen worden gesloten met een aantal belangrijke territoria.

 

‘The Broken Circle Breakdown’ is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet. Het scenario is van Felix van Groeningen en Carl Joos. Nico Leunen tekende voor de montage, terwijl Ruben Impens de fotografie van de film verzorgde. De muziek is van The Broken Circle Breakdown Band o.l.v. Bjorn Eriksson. Producent is Dirk Impens voor Menuet. De film kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

 

Zie ook :

Belgen in Berlijn – het vervolg

Belgen in Berlijn

‘The Broken Circle Breakdown’ heeft Duitse verdeler

Alles over ‘The Broken Circle Breakdown’

 

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …